Jack DeJohnette, unul dintre cei mai influenti muzicieni de jazz ai lumii, concerteaza pe 11 iulie in Muntii Semenic, la cea de-a 20-a editie Garana Jazz Festival. Muzicianul american Jack DeJohnette, fost coleg de trupa cu Miles Davis, Charles Lloyd si Herbie Hancock, va concerta pe scena din Poiana Lupului in ultima zi a festivalului, in formula celui mai recent proiect muzical: Jack DeJohnette Trio. Garana Jazz Festival va avea loc intre 7 si 11 iulia in Poiana Lupului, Hanul La Rascruce si Biserica Catolica din satul Valiug.

Afisul Garana Jazz FestFoto: Garana Jazz Fest

Numit de publicatia Modern Drummer cel mai influent tobosar in viata dupa Max Roach, Elvin Jones si Roy Haynes, Jack DeJohnette are la activ 6 decenii de muzica jazz, un premiu Grammy pentru albumul Peace Time si statutul de membru al United State Artists, pentru intreaga activitate.

In ultima jumatate de secol a jonglat cu stilul hard bop, R&B, world music sau avant-garde, din postura de compozitor, pianist, tobosar si lider de proiecte muzicale prolifice.

Printre zecile de momente muzicale emblematice se numara Bitches Brew (1978), album de jazz-rock inregistrat alaturi de grupul condus de Miles Davis, o colaborare de 25 de ani cu Keith Jarrett sub forma grupului Standard Trio, ansmablul inovativ de free- jazz Special Directions si propria casa de discuri Golden Beams.

Pe 11 iulie, Jack DeJohnette ajunge in fata publicului de la Garana intr-o componenta speciala, alaturi de alti doi titani ai jazz-ului: saxofonistul Ravi Coltrane, estimat printre cei mai de seama imprivizatori ai momentului si basistul Matt Garrison, descris de New York Times "virtuosul bass-ului electric".

Printre artistii confirmati la editia aniversara se mai numara Yuri Honing, Acoustic Quartet, Enrico Rava, Kari IkonenTrio, Magnus Ostrom Band, FOOD, Nils Petter Molvaer si Louis Sclavis Trio.

A 20-a editie Garana Jazz Festival, cel mai important festival de open-air jazz din Europa Centrala si de Est, va avea loc intre 7 si 11 iulie in satul Garana din Judetul Caras-Severin, in 3 locatii: Hanul La Rascruce, Poiana Lupului si Biserica Catolica din Satul Valiug.

80 de artisti, 22 de trupe, 3 scene si 5 zile de concerte contureaza ce-a de-a 20-a editie Garana Jazz Festival.