Britanicul Dominic Miller, chitarist si colaborator al lui Sting inca din 1990 si cel care a compus numeroase piese cunoscute la nivel international, printre care "Shape of my Heart", s-a alaturat cauzei Jazz in the Street si va concerta la Cluj in 23 aprilie.

Dominic MillerFoto: jazzinthepark

Dominic Miller isi va prezenta astfel pentru prima data in Romania proiectul personal, fiind insotit de percutionistul Miles Bould. La randul lui, Miles Bould a avut colaborari cu artisti precum Sting, Robert Palmer, Tina Turner, Michael Jackson, Joe Cocker, Kylie Minogue, Dave Gilmore, Beyonce.

"Discutam cu managementul lui Dominic de doi ani, ne bucuram ca s-au potrivit datele si ca poate sa vina la Cluj. I-a placut foarte mult ideea proiectului Jazz in the Street. Este in opinia noastra unul dintre cei mai buni chitaristi care au venit pana acum la Cluj si ne bucuram ca il putem prezenta publicului in cadrul unui concert cu pret modic avand in vedere talia lui", a declarat directorul festivalului Jazz in the Park.

Concertul Dominic Miller (from Sting) and Miles Bould va avea loc in 23 aprilie, in curtea Muzeului de Arta din Cluj-Napoca, de la ora 21, in inchiderea Jazz in the Street. Biletele la concert pot fi cumparate online de pe biletmaster.ro, de la casieria Teatrului National din Cluj, iar in ziua evenimentului si de la Muzeul de Arta. Pretul biletelor este de 40 de lei (presale pana in 14 aprilie), iar din 15 aprilie vor costa 60 de lei.

Concertul va marca inchiderea Jazz in the Street, eveniment care isi propune sa redescopere spatii si sa le puna in valoare, sa aduca artistii stradali mai aproape de publicul larg si sa contribuie la cresterea notorietatii artei practicate de acestia, fie ca e vorba de muzica, performance-uri, teatru, mima sau alte forme de manifestare artistica. Jazz in the Street este un proiect cultural cofinantat de Administratia Fondului Cultural National. Partener institutional: Primaria municipiului Cluj-Napoca.

Despre Dominic Miller si Miles Bould

Dominic Miller s-a nascut in 1960 in Buenos Aires. Si-a petrecut primii 10 ani in Argentina, dupa care s-a mutat cu familia in America de Nord. De-a lungul carierei, a lucrat cu Phil Collins la albumul ...But Seriously si a fost chitarist in toate albumele si turneele lui Sting inca din 1990. Miller a compus impreuna cu Sting multe piese cunoscute in toata lumea, printre care si "Shape of My Heart". A colaborat cu alti artisti celebri precum Peter Gabriel, Phil Collins, Bryan Adams, Rod Stewart si Luciano Pavarotti.

Miles Bould este percutionist, compozitor si producator. El a fost inconjurat de muzica jazz din copilarie, iar cariera lui a inceput inca de la varsta de 16 ani. A lucrat cu artisti precum Sting, Tina Turner, Michael Jackson, Joe Cocker, Kylie Minogue, Beyonce si altii.