In cel mai recent videoclip lansat de trupa Taxi, "Despre smerenie", solistul Dan Teodorescu canta despre un vis in care incearca sa-l intalneasca pe Dumnezeu in Catedrala Mantuirii Neamului, in zadar insa. Acesta reuseste sa-l gaseasca, in cele din urma, intr-o biserica mica, de lemn, situata pe un deal. In videoclipul-manifest care atrage atentia asupra dimensiunii Catedralei, apar mai multe nume sonore din showbizul romanesc, muzicieni, dar si oameni de cultura precum Mircea Cartarescu sau Victor Rebengiuc.

Dan Teodorescu, trupa TaxiFoto: trupataxi.ro

Dan Teodorescu canta in piesa "Despre smerenie", lansata joi, despre un vis pe care l-a avut, si in care a incercat sa-l intalneasca pe Dumnezeu in Catedrala Neamului.

"Azi noapte am avut un vis: Catedrala Mantuirii Neamului romanesc era gata. M-am dus la Catedrala sa-l caut pe Dumnezeu. Nu l-am gasit. Sunt convins ca sigur era acolo. Pur si simplu nu l-am gasit eu, desi l-am cautat pana si-n salile polivalente, si in cele 12 lifturi, si in parcarea subterana si spatiile auxiliare. Nu l-am gasit, dar nu m-am mirat. Acolo totusi e o suprafata de 11 hectare".

Paradoxal, dupa lungile cautari in catedrala din spatele Palatului Parlamentului, Dan il intalneste pe Dumnezeu intr-o biserica de 100 de metri, ajungand astfel la concluzia ca "Dumnezeu prefera spatiile mici". Idee sustinuta in videoclip, printre altii, de Dan Bittman, Andi Vasluianu, Andi Moisescu, Mircea Cartarescu, Guess Who, Ada Milea si Victor Rebengiuc.

Dan Teodorescu mai precizeaza ca visul despre care vorbeste in videoclipul "Despre smerenie" nu este despre bugete, taxe sau donatii, scoli sau impozite, si nici despre adevar, bine sau rau.

Videoclipul alb-negru lansat joi seara poarta semnatura lui Tudor Olaru si are deja peste 56.000 de vizualizari pe canalul de Youtube.

Trupa Taxi este cunoscuta pentru melodiile manifest lansate de-a lungul anilor.