Solistul de muzica populara Grigore Lese a cerut sa fie scos din videoclipul trupei Taxi, "Despre smerenie", care este un manifest ce atrage atentia asupra dimensiunii Catedralei Neamului, si in care apar peste 30 de nume sonore din showbizul romanesc, muzicieni, dar si oameni de cultura. Grigore Lese spune ca nu a stiut ca melodia este un manifest impotriva Catedralei, crezand ca mesajul videoclipului este despre bisericile de lemn si despre cultura straveche, scrie News.ro. De cealalta parte, trupa Taxi precizeaza ca Grigore Lese stia versurile melodiei si fost informat pe larg despre proiectul formatiei.

Grigore Lese in videoclipul "Despre smerenie"Foto: Captura YouTube

"Am cerut sa fiu scos din videoclip. Ma delimitez de comentariile care ies din sfera artisticului. M-am retras din aceasta poveste cu eleganta", a declarat Grigore Lese.

Lese spune ca intelegerea initiala a fost sa participe, ca artist, la filmarea videoclipului, spunandu-i-se ca este vorba despre un mesaj privind bisericile de lemn si "civilizatia noastra straveche", potrivit News.ro.

"Vin din lumea bisericilor de lemn, patrimoniu UNESCO. Am fost botezat in biserica de lemn. Aceste simboluri au o importanta aparte pentru mine", a mai adaugat artistul.

In replica, trupa Taxi a postat sambata seara un mesaj pe reteaua de socializare Facebook in care precizeaza ca Grigore Lese a vazut videoclipul piesei si cunostea versurile melodiei.

"Domnul Grigore Lese a fost informat pe larg despre proiectul trupei Taxi "Despre smerenie", inainte de a da curs invitatiei de a filma.1.In data de 14.03.2016 domnia sa a primit pe email textul piesei si lista participantilor confirmata in acel moment. (foto print screen - mai jos) 2. In data de 22.03.2016 domnul Grigore Lese a venit la studio. Inainte de a-si da acordul final pentru a inregistra, a fost invitat sa asculte piesa si sa urmareasca filmarile realizate pana in acel moment. Dupa ce a ascultat piesa si a vizionat filmarile, domnul Lese a intrat in studio pentru inregistrarile audio si video", se arata in punctul de vedere al trupei.

Duminica, Grigore Lese a distribuit un mesaj pe pagina sa de Facebook, prin care ii indeamna pe credinciosi sa participe la Sfanta Liturghie.

In spatii mici sau mai mari, in bisericute de lemn sau in catedrale, important este sa mergem la Sfanta Liturghie si sa ne rugam. Sa avem o duminica frumoasa, cu pace in sufle si lumina in gand!

Posted by Grigore Lese on Sunday, 10 April 2016

Trupa Taxi a lansat joi videoclipul-manifest "Despre smerenie", in care solistul Dan Teodorescu canta despre un vis pe care l-a avut, si in care a incercat sa-l intalneasca pe Dumnezeu in Catedrala Neamului.

"Azi noapte am avut un vis: Catedrala Mantuirii Neamului romanesc era gata. M-am dus la Catedrala sa-l caut pe Dumnezeu. Nu l-am gasit. Sunt convins ca sigur era acolo. Pur si simplu nu l-am gasit eu, desi l-am cautat pana si-n salile polivalente, si in cele 12 lifturi, si in parcarea subterana si spatiile auxiliare. Nu l-am gasit, dar nu m-am mirat. Acolo totusi e o suprafata de 11 hectare".

Dupa lungile cautari in catedrala din spatele Palatului Parlamentului, Dan Teodorescu il intalneste pe Dumnezeu intr-o biserica de 100 de metri, ajungand astfel la concluzia ca"Dumnezeu prefera spatiile mici". Idee sustinuta in videoclip, printre altii, de Grigore Lese, Dan Bittman, Andi Vasluianu, Andi Moisescu, Mircea Cartarescu, Guess Who, Ada Milea si Victor Rebengiuc.

Dan Teodorescu mai precizeaza ca visul despre care vorbeste in videoclipul "Despre smerenie" nu este despre bugete, taxe sau donatii, scoli sau impozite, si nici despre adevar, bine sau rau.

Videoclipul alb-negru lansat joi seara poarta semnatura lui Tudor Olaru, are deja peste 500.000 de vizualizari pe canalul de Youtube, si a starnit nenumarate reactii pe canalele de socializare.

In urma numeroaselor comentarii, solistul trupei Taxi, Dan Teodorescu, a postat, sambata, un mesaj pe una dintre retelele de socializare:

"Nu-mi imaginam ca un mesaj transmis cu atata blandete poate provoca atata agresivitate. Le cer iertare celor pe care i-a deranjat ce-am spus. Promit sa spun, si de-acum incolo, exact ce simt si ce cred. Asa sa-mi ajute Dumnezeu!", a scris Dan Teodorescu pe Facebook.

Nu-mi imaginam că un mesaj transmis cu atâta blândețe poate provoca atâta agresivitate. Le cer iertare celor pe care i-a...

Posted by Dan Teodorescu on Saturday, 9 April 2016