Dupa scandalul de proportii starnit de videoclipul "Despre smerenie", al trupei Taxi, solistul formatiei, Dan Teodorescu, a postat un mesaj pe Facebook in care vine cu precizari legate de continutul piesei. Astfel, artistul spune ca "Despre smerenie" nu este un manifest impotriva Catedralei, piesa fiind o parabola. Teodorescu le cere scuze inca o data celor pe care i-a suparat, mentionand ca este un crestin care crede cu tarie in Dumnezeu.

Dan TeodorescuFoto: Captura YouTube

"Constat, cu parere de rau, ca n-am fost in stare sa transmit in mod corespunzator un mesaj foarte simplu. Si un apel foarte simplu. Imi cer scuze si incerc asa: aceasta piesa este o parabola. Iar asta - cu profunda tristete si amaraciune remarc - a fost o mare problema; am afirmat - foarte clar, in cea de-a doua strofa - ca sunt crestin. Cred cu tarie in Dumnezeu; niciodata pe parcursul piesei nu am spus "eu stiu". Niciodata. Am spus intotdeauna "eu cred". N-am spus ca stiu, pentru ca n-am de unde sa stiu; cred doar", se arata in mesajul postat de artist pe reteaua de socializare.

Acesta mai explica faptul ca nu a spus in piesa "Despre smerenie" ca Dumnezeu poate fi gasit doar in biserici de lemn, ci dimpotriva, subliniaza solistul, ca in prima strofa a afirmat faptul ca "este convins ca Dumnezeu era in Catedrala Mantuirii Neamului Romanesc pentru ca sunt ferm convins ca Dumnezeu este peste tot".

In ceea ce priveste comentariile potrivit carora cantecul "Despre smerenie" ar fi un manifest impotriva construirii Catedralei Mantuirii Neamului, Dan Teodorescu vine cu urmatoarele precizari:

"Piesa nu are cum sa fie un manifest pentru simplul motiv ca un manifest presupune determinarea unor actiuni imediate. Or nicaieri, pe parcursul piesei, nu am spus ca n-ar trebui construita Catedrala. Nu am spus nicaieri ca ar trebui sistate lucrarile. Nu exista, la final, niciun link catre nicio petitie impotriva Catedralei. Nu. Exista doar un citat din Sfanta Scriptura. Daca as fi vrut sa lansez un manifest, as fi facut acest lucru - in mod evident - inainte de inceperea constructiei", a scris Dan Teodorescu pe Facebook luni seara.

Solistul incheie cu "Va multumesc si Doamne ajuta!".

Pana la ora transmiterii acestei stiri, mesajul lui Dan Teodorescu a primit aproape 5000 de aprecieri pe Facebook si a fost redistribuit de peste 700 de persoane.

Constat, cu părere de rău, că n-am fost în stare să transmit în mod corespunzător un mesaj foarte simplu. Și un apel...

Posted by Dan Teodorescu on Monday, 11 April 2016

Dan Teodorescu a mai postat, sambata, un mesaj pe Facebook, in care arata ca nu se astepta ca mesajul "transmis cu atata blandete" din piesa-manifest "Despre smerenie", lansata joi, sa provoace atat de multa agresivitate. Solistul le-a cere iertare celor pe care i-a deranjat cu mesajul sau si le-a promis acestora sa spuna "si de-acum incolo, exact ce simte si ce crede".

Nu-mi imaginam că un mesaj transmis cu atâta blândețe poate provoca atâta agresivitate. Le cer iertare celor pe care i-a...

Posted by Dan Teodorescu on Saturday, 9 April 2016

"Dumnezeu prefera lemnul si spatiile mici" este versul pe care il rostesc cele 34 de personalitati care apar in videoclip. Alaturi de Dan Teodorescu, in clip mai apar actorii Victor Rebengiuc, Andi Vasluianu, Emilia Popescu, Stefan Banica Jr., Oana Pellea, Dorina Chiriac, Pavel Bartos, criticul de film Irina-Margareta Nistor, jurnalistii Andreea Esca, Andi Moisescu, Teo Trandafir, scriitorul Mircea Cartarescu, muzicienii Alexandru Andries, Dan Bittman, Ada Milea, Alexandra Ungureanu, Virgil Iantu, Monica Anghel, Dan Byron, Calin Goia si Oreste Teodorescu, Horia Virlan, Laura Lavric, Dani Otil, Razvan Simion, Paula Chirila, GuessWho si Toni Grecu.

Videoclipul alb-negru lansat joi seara poarta semnatura lui Tudor Olaru, are peste 1 milion de vizualizari pe canalul de Youtube, si a starnit nenumarate reactii pe canalele de socializare.