Doua trupe si 18 DJ din Romania se alatura artistilor ale caror nume au fost deja anuntate pe afisul festivalului Electric Castle. Ei au fost alesi online de fanii festivalului prin competitia Own The Stage, initiativa anuala prin care organizatorii vor sa aduca in fata publicului de festival talente noi de pe scena muzicii romanesti. Electric Castle se va desfasura intre 14 si 17 iulie, la castelul Banffy din Bontida, Cluj-Napoca.

Castigatorii Own The StageFoto: Electric Castle

In competitie s-au inscris peste 50 de trupe, darToy Machinesa fost alegerea numarul unu a fanilor care au votat online, cu peste 1.800 de voturi inregistrate.

Formata in 2009 in Suceava, trupa a reusit in acesti ani sa urce pe scena alaturi de cele mai cunoscute formatii rock din Romania, printre care se numara Alternosfera, Luna Amara, Coma, E.M.I.L., Vita de Vie, OCS sau Implant pentru Refuz. Toy Machines au lansat si un prim album, "Digital Waves", un mozaic de compozitii de sunet si stare care demonstreaza diversitatea genului alternative.

A doua trupa castigatoare este alegerea juriului Electric Castle, dar si ocupanta locului II cu peste 1.600 de voturi din partea fanilor este Are You Anywhere, un live act care surprinde placut, imbinand influentele de natura electronica cu o productie vocala demna de remarcat.

Are You Anywhereinseamna Silviu Pasca, o voce sonora ce abordeaza cu usurinta stiluri muzicale diferite, alaturi de Vladimir Coman-Popescu, un DJ cu synth-uri inovatoare si ritmuri avangardiste inspirate dintr-o larga paleta de stiluri muzicale, de la blues la psychedelia, de la Balkan la UK Garaje. Impreuna, cei doi isi definesc un propriu stil muzical, caracterizat de o puternica viziune comuna.

Din cei peste 150 de DJ care s-au inscris in competitie, au castigat un loc pe una din scenele festivalului 18 artisti autohtoni: Ahe&Frenk, Boca Raul, CICI, Ellien, KEEBLE, Khaleea, Kiro, Louis Nichols, MEN-D, Musai Soundworks, Vladiva, Pseudub, Spectrum, SVK Boy, TABAC, TECHNNIBAL, Vesnic, Vlad Bretan.

Electric Castle 2016 mai inseamna Skrillex, Sigur Ros, Bring Me The Horizon, Bastille, Paul Kalkbrenner, Gorgon City, Enter Shikari [Live], Rusko, Flux Pavilion, Dilated Peoples, Camo & Krokeed Feat Mc Dynamite, Dub Pistols, Pan-Pot, Elliphant, Slow Magic, Paco Osuna, Art Department, Gui Buratto, Kink, Worakls, Babylon Circus, De Staat, Icicle, God Is An Astronaut, Loadstar, Dj Marky si multi altii.

Festivalul de la Bontida a ajuns deja la a 4-a editie, iar de la an la an numarul festivalierilor creste. Anul trecut, festivalul a strans laolalta aproape 100.000 de oameni, dintre acestia 15% au fost turisti straini, foarte multi din Germania, Ungaria si Marea Britanie, spun organizatorii.