Ovidiu Anton, Ovi &The Twins, Florena si Maria Ale vor sustine joi, de la ora 21.30, un concert in Centrul Vechi din Bucuresti. Alaturi de acestia va fi si echipa Eurovision coordonata de Iuliana Marciuc, sefa delegatiei Romaniei la Stockholm. Petrecerea denumita #Generatia Eurovision este organizata de TVR.

Ovidiu AntonFoto: TVR

Joi, Ovidiu Anton va fi cap de afis la petrecerea #Generatia Eurovision ce va avea loc intr-un club din Centrul Vechi al Capitalei. Cel care va reprezenta Romania pe scena de la Stockholm va fi acompaniat, joi, de Ovi, artistul care a reprezentat, la randul lui, Romania de doua ori la Eurovision.

"Chiar daca nu mai particip la faza internationala, imi este imposibil sa nu ma implic in sustinerea artistului roman care va merge acolo. Stiu ce il asteapta, stiu cat de mult conteaza fiecare detaliu si vot, asa ca joi trebuie sa convingem pe cat mai multi ca muzica din Romania este una de calitate, valoroasa si ca vocile noastre merita locuri cat mai bune in clasamentul final', a declarat Ovi.

Ovidiu Anton este romanul care va canta pe scena de la Stockholm "Moment of Silence", piesa despre care artistul spune ca este un cantec "din suflet pentru suflete".

"E o piesa pentru toti oamenii, care trebuie sa isi aminteasca inca o data ca suntem singurii stapani pe vietile noastre, ca nimeni nu are dreptul sa foloseasca sufletele noastre pentru a obtine interese obscure. Trebuie sa ne amintim ca noi contam, trebuie sa luptam impreuna pentru ce e al nostru, pentru adevar", a declarat Ovidiu Anton la conferinta de presa de dupa finala nationala Eurovision.

Concursul cantecului european se va desfasura, in 2016, la Stockholm, Suedia, in 10, 12 si 14 mai.

In competitie s-au inscris 43 de tari, cu trei mai multe decat la editia precedenta. Romania va participa in a doua semifinala a concursului, cea din 12 mai.

Televiziunea Romana, membra a EBU, este organizatoarea Selectiei Nationale si participa la competitia europeana din anul 1993.

Cele mai bune performante ale Romaniei la acest concurs au fost: de doua ori locul al treilea (Luminita Anghel & Sistem - Kiev, 2005; Paula Seling si Ovi - Oslo, 2010) si o data locul al patrulea (Mihai Traistariu - Atena, 2006).

Melodia romaneasca cu cel mai mare punctaj obtinut in finala Eurovision (172 de puncte) este "Tornero", compusa de Eduard Circota si interpretata de Mihai Traistariu.