Trupa Taxi a anuntat, miercuri, ca videoclipul care a iscat un intreg scandal ,"Despre smerenie", a fost scos de pe Youtube pentru "a respecta decizia domnului Grigore Lese de a se retrage din clip". O varianta in care cantaretul de muzica populara nu va mai fi inclus, va fi incarcata pe canalul de Youtube dupa sarbatorile pascale. Grigore Lese a cerut sa fie scos din clip pe motiv ca nu stia continutul piesei. Trupa Taxi a mai precizat ca nu se razgandeste, nu se retrage, si va reveni cu o noua varianta a clipului "Despre smerenie".

"Despre smerenie", trupa TaxiFoto: Captura YouTube

"Respectam decizia domnului Grigore Lese de a se retrage din videoclipul "Despre smerenie". Drept care retragem videoclipul de pe YouTube. Vom reveni - dupa Paste - cu o varianta in care domnul Lese nu va mai fi inclus. Dorim sa va asiguram ca nu ne retragem, nu ne razgandim. Credem cu tarie in "Despre smerenie" si vom reveni - cu siguranta - cu noua varianta a videoclipului", se arata in mesajul postat de trupa Taxi pe Facebook.

Cantaretul de muzica populara Grigore Lese a cerut, sambata, sa fie scos din videoclipul-manifest "Despre smerenie", precizand ca nu a stiut ca melodia este un manifest impotriva Catedralei, crezand ca mesajul videoclipului este despre bisericile de lemn si despre cultura straveche.

"Am cerut sa fiu scos din videoclip. Ma delimitez de comentariile care ies din sfera artisticului. M-am retras din aceasta poveste cu eleganta", a declarat Grigore Lese.

Desi, trupa Taxi a postat sambata un mesaj pe reteaua de socializare Facebook in care a precizat ca Grigore Lese a vazut videoclipul piesei si cunostea versurile melodiei, miercuri, 13 aprilie, formatia a anuntat ca filmarea in care apare solistul de muzica populara va fi retrasa din clip.

Videoclipul-manifest despre Catedrala Mantuirii Neamului, "Despre smerenie", al trupei Taxi a starnit in doar cateva zile de la lansare o furtuna de reactii. Pe de o parte, au fost cei care critica cu inversunare initiativa formatiei, de cealalta parte au stat cei care lauda si aplauda proiectul. Astfel, piesa a adus in atentia opiniei publice un conflict vechi intre cei care sustin construirea Catedralei si cei care sunt impotriva.

Videoclipul alb-negru lansat saptamana trecuta poarta semnatura lui Tudor Olaru, iar pana sa fie scos de pe canalul de Youtube a fost vizualizat de peste 1 milion de ori.