Una dintre cele mai apreciate artiste de jazz din Franta, Hindi Zahra, va canta la Jazz in the Park, festival care va avea loc la Cluj-Napoca in perioada 27 iunie-3 iulie. Artista de origine marocana a mai concertat o singura data in Romania, in toamna anului trecut, la Bucuresti. Pe aceeasi scena vor mai urca Ours Samplus, Mihai Dobre de la Suie Paparude si Aida si Noi, au anuntat luni organizatorii.

Hindi Zahra canta la Jazz in the ParkFoto: jazzinthepark

Hindi Zahra si-a confirmat participarea la festivalul Jazz in the Park de la Cluj-Napoca. Astfel publicul festivalului va avea ocazia sa se bucure de muzica ei inspirata din sonoritati jazz, blues, folk american si gipsy. Discul sau de debut, "Handmade" a primit in 2010 Premiul Constantin pentru descoperirea anului in Franta. In 2015, Hindi a lansat al doilea album, "Homeland". Artista a sustinut peste 400 de concerte si a vandut mai mult de 150.000 de albume.

"Hindi Zahra este dedicatia noastra pentru public, este un artist care ni s-a cerut de catre foarte multi dintre participantii la festival", spune directorul festivalului Jazz in the Park, Alin Vaida.

Ours Samplus

Lista formatiilor care vor concerta la Jazz in the Park 2016 este completata de Ours Samplus, un duo format din Guillaume Breton si Alexis Layous, DJ-i si producatori francezi care combina muzica electronica cu diferite influente de jazz, funk si hip-hop. Formatia originara din Lille va veni pentru prima data in Romania si va mixa la una dintre petrecerile Jazz in the Park, precum si in zona de hamace din Parcul Central. Unul din mix-tape-urile lor a inregistrat peste 10.000.000 de vizualizari pe Youtube.

Aida si Noi si Mihai Dobre

Muzica orientala va fi si ea prezenta la festival. Membrul trupei Suie Paparude, Mihai Dobre, zis Dobrica, vine la festival cu o colectie de piese remixate si reeditate din Iran, Egipt, Yemen, India, Turcia si Pakistan. Astfel, Mihai Dobre va pregati un DJ set de 80 de minute atat cu piese la care a contribuit, cat si cu melodii de la care s-a inspirat pentru muzica de teatru.

"Ours Samplus este un duo fantastic care nu a mai fost in Romania, dar cu siguranta va face o impresie buna. Trupa vine din zona muzicii electronice, iar Clujul are un public numeros pentru acest gen muzical. Cu toate ca Aida si Noi este un proiect nou pe piata, ii cunoastem pe muzicieni din alte proiecte si avem incredere ca le va iesi foarte bine si de aceasta data, ne bucuram ca putem contribui la dezvoltarea acestei trupe. Mihai Dobre, renumit pentru Suie Paparude, ne-a provocat cu un set inedit care credem ca se va integra perfect in parc. Pana acum avem la festival jazz, nu jazz, manouche, pop, electronica, folk, hip-hop, funk, muzica clasica si muzica orientala. Despre asta este Jazz in the Park: despre libertatea si improvizatia pe care jazz-ul le transmite tuturor celor care vin la festival", spune Alin Vaida, directorul festivalului Jazz in the Park.