Saxofonistul american Kenny Garrett, unul dintre cei mai versatili interpreti contemporani de jazz, considerat de publicatia Washington City Paper drept "cel mai important saxofonist alto al generatiei sale" si de catre The New York Times "cel mai admirat saxofonist alto de jazz dupa Charlie Parker", va sustine un concert joi, 21 aprilie, la Sala Radio din Bucuresti, unde va aduce in fata publicului ritmuri de funk, oriental, salsa si soul.

HotNews.roFoto: Hotnews

Kenny Garrett a castigat Premiul Grammy la categoria "American post bop jazz saxophonist and flautist" si nenumarate alte premii, distinctii, nominalizari, el fiind frecvent selectat in topurile unor reputate reviste de specialitate precum Down Beat si Billboard.

Cel mai recent album al artistului, care se va auzi si la concertul de la Bucuresti, poarta numele de Pushing de World Away. Artistul are la activ si o nominalizare la Premiile Grammy, pentru cel mai bun album de jazz instrumental.

La Bucuresti, Kenny Garrett va fi secondat de pianistul Vernell Brown, de bass-istul Corcoran Holt, de bateristul McClenty Hunter si de percutionistul Ruby Bird.

Kenny Garrett a imbinat permanent prezentele pe scene de concert si festival cu munca in studiourile de inregistrari. Astfel, discografia sa numara pana in prezent nu mai putin de optsprezece albume in calitate de lider si alte 31 de discuri ca sideman.

Decisiva pentru formarea muzicianului, cat si pentru notorietatea sa a fost colaborarea, timp de cinci ani, cu grupul celebrului trompetist Miles Davis, inclusiv prin realizarea a trei albume impreuna cu acesta.

In varsta de 56 de ani (nascut la 9 octombrie 1960, in orasul Detroit), artistul a urcat treptele consacrarii mai intai ca membru in 1978 al Orchestrei Duke Ellington (condusa pe atunci de fiul marelui dirijor, Mercer Ellington), trei ani mai tirziu ca saxofonist in Orchestra Mel Lewis, apoi in Quartetul bateristului Dannie Richmond.

Trupa Sensor, alaturi de dansatorul flamenco Lucas Molina, au pregatit un moment fusion pentru deschiderea concertului, in care muzica jazz va fi reinterpretata cu ajutorul ritmurilor neasteptate si a instrumentelor de percutie neconventionale.