Concertele Anouar Brahem si Ara Malikian se apropie de Sold Out la Sala Radio, peste 60 la suta dintre bilete fiind deja vandute. Pe 12 mai instrumentistul tunisian Anouar Brahem isi va prezenta in Romania cel mai recent album, numit Souvenance. Alaturi de el vor fi pianistul Franᅭois Couturier, castigator al premiului Django Reinhardt, clarinetistul Klaus Gesing si basistul Bjorn Meyer, fost membru al iubitului grup Nik Barstsch's Ronin.

Artist al prodigioasei ECM Records, Anouar Brahem este cunoscut pentru inspiratia si talentul cu care a reinventat oud-ul, un vechi instrument traditional, aducandu-l in prim plan pe scenele celor mai importante evenimente muzicale ale lumii. Cele 10 albume din discografia sa reusesc sa dea impresia firescului fuziunii dintre muzica araba, folk sau jazz.

Souvenance, discul pe care Anouar Brahem il va prezenta la Jazz Night Out este incercarea artistului de a gasi o cale de comunicare intre culturi, o misiune in care muzica sa introspectiva si rafinata devine irezistibila.

Concertul Anouar Brahem este sustinut de Sensiblu si AVstore- Magazin specializat de echipamente HIFI si CINEMA.

Pe 26 mai este randul multipremiatului violonist Ara Malikian sa urce pe scena Salii Radio.

Electric, excentric, carismatic, inovator, virtuoz sunt cateva dintre epitetele cu care libanezul de origine armeana probabil s-a obisnuit de cand locuieste in Spania.

Adaugati la asta o prelucrare a Ciocarliei lui Anghelus Dinicu care va fi probabil momentul serii in Bucuresti, 29 de albume in discografie, concerte in peste 40 de tari si un repertoriu ce include nu doar compozitii de Antonio Vivaldi, J. S. Bach , Niccolo Paganini, Robert Schumann, Astor Piazzola, muzica armeana, flamenco, ci si reinterpretari ale unor piese Bjork, Radiohead, sau de ce sa ne mai miram, coloana sonora a filmului Pulp Fiction.

Daca tot am ajuns la filme, nu putem omite contributia lui Ara Malikian la 9 soundtrack-uri, printre care celebrele pelicule ale lui Pedro Almodovar- Hable Con Ella si La Mala Educacion.

Ara Malikian isi va prezenta in Romania discul intitulat 15, care celebreaza tot atatia ani de activitate. Pe scena vor mai urca prim-violonistul Orchestrei Simfonice din Madrid, Jorge Guillen, care canta la o vioara Mathias Thir din 1776, violonistul Humberto Arma, Nantha Kumar-percutie, super showman-ul Hector El Turco-percutie; basista Tania Abad si violoncelistul David Barona Oliver.

Program

Concertele Anouar Brahem si Ara Malikian 15 au loc pe 12, respectiv 26 mai 2016, ora 20:00 la Sala Radio din Bucuresti. Accesul in sala se face incepand cu ora 19:30. Nu este permis accesul cu camere foto profesionale. Filmatul este interzis pe toata durata concertului.

Bilete

Biletele pentru aceste evenimente pot fi achizitionate prin reteaua Eventim (magazinele Germanos, magazinele Carrefour, Orange Shop, Vodafone, librariile Carturesti si Humanitas, benzinariile OMV) si online pe www.eventim.ro.

VIDEO

Urmatoarele concerte Twin Arts:

  • 30 iunie-Sala Radio-Omar Sosa Quarteto Afro Cubano
  • 27 octombrie-Sala Radio-Dhafer Youssef
  • 10 noiembrie-Sala Radio-The Victor Wooten Band feat. Dennis Chambers and Bob Franceschini

Detalii pe www.twinarts.ro si paginile de Facebook Jazz Night Out si Twin Arts.