Ovidiu Anton, rockerul care ar fi trebuit sa reprezinte Romania pe scena Eurovision de la Stockholm cu melodia “Moment of Silence ”, se declara “invins”, dupa deciza EBU de a exclude Romania din concurs din cauza datoriilor. Cantaretul spune printr-un mesaj postat Facebook ca e “nedrept”, dar ca va ramane “acelasi luptator care a castigat prin votul juriului si al publicului”.

Ovidiu AntonFoto: TVR

"Dragi prieteni, am primit si eu intr-un final instiintarea oficiala. Incerc sa zambesc si sa nu ma ia valul insa... e nedrept" , a scris Ovidiu Anton pe pagina sa de Facebook.

Rockerul a precizat, insa, ca va ramane “sincer, acelasi luptator care a castigat prin votul juriului si al publicului... dar cu toate astea, paradoxal, trebuie sa ma declar invins... de cine ? de ce ? Corect??? ... nu stiu cum sa o spun frumos acum asa ca ma abtin”.

Artistul mentioneaza printr-un alt mesaj postat pe reteaua de socializare Facebook ca este o zi (n.r.- vineri, 22 aprilie) trista.

Ovidiu Anton a castigat Selectia Nationala Eurovision, primind 6.585 de voturi din partea publicului. A fost a patra oara cand rockerul in varsta de 33 de ani a participat la selectia nationala a Eurovision.

Romania nu va participa la Eurovision anul acesta, din cauza datoriilor pe care TVR le are fata de European Broadcasting Corporation, a anuntat Televiziunea publica. PotrivitEurovision.tv, organizatia televiziunilor publice din Europa, European Broadcasting Union (EBU), retrage accesul TVR la toate serviciile statelor membre, din cauza faptului ca, in mod repetat, nu si-a platit datoriile catre aceasta uniune. Datoriile invocate acum de EBU se ridica la 16 milioane de franci elvetieni.