Ovidiu Anton, rockerul care ar fi trebuit sa reprezinte Romania pe scena Eurovision de la Stockholm, va canta piesa "Moment of Silence", vineri dupa amiaza, in centrul Bucurestiului. El a invitat-o la eveniment si pe Ingrid Deltenre, directorul general al EBU. Dupa ce va interpreta piesa artistul va pleca in mars simbolic catre strada Stockholm din capitala.

Ovidiu AntonFoto: TVR

"Este momentul sa demonstram ca scena Eurovision este potrivita pentru noi! Suntem pregatiti sa cantam piesa Moment of Silence si sa aducem toti romanii alaturi de noi, pentru a sustine impreuna participarea Romaniei la cea mai importanta competitie muzicala europeana. Mai mult decat atat, doamna Ingrid Deltenre viziteaza Romania, iar aceasta este sansa noastra de a demonstra ca trebuie sa fim alaturi de comunitatea europeana, come together, asa cum spune sloganul Eurovision anul acesta, si sa aducem concursul in Romania", a declarat Ovidiu Anton.

Vineri, 6 mai, toti cei care sustin participarea Romaniei la Eurovision 2016 sunt invitati in Centrul Istoric din Bucuresti, in Piata Sfantul Anton (pe Strada Franceza, in spatele Hanului lui Manuc), unde Ovidiu Anton va interpreta piesa care a castigat Selectia Nationala Eurovision, "Moment of Silence".

Artistul va canta la ora 13:00. Dupa momentul pregatit pe scena, Ovidiu si trupa sa vor porni catre destinatia finala: Strada Stockholm din Bucuresti. Aceasta calatorie simbolica spre Stockholm reprezinta dedicarea si dorinta muzicianului de a fi pe scena Eurovision 2016.

Televiziunea Romana (TVR) a fost retrasa de la serviciile de membru EBU (European Broadcasting Union/ Uniunea Europeana de Radio si Televiziune) din cauza datoriilor acumulate inca din 2007, a anuntat EBU pe 22 aprilie, pe site-ul oficial, una dintre consecinte fiind eliminarea din competitia muzicala Eurovision. Situatia este fara precedent in istoria EBU, TVR fiind prima televiziune exclusa din asociatie. De asemenea, este prima oara cand o tara este exclusa din concurs.