Trupa Taxi a lansat miercuri, 11 mai, o noua varianta a clipului "Despre smerenie", dupa ce clipul formatiei a fost scos de pe Youtube la jumatatea lunii aprilie pentru a respecta decizia muzicianului de muzica populara Grigore Lese de a nu mai fi inclus in clip, pe motiv ca nu stia continutul piesei. Daca in varianta initiala a piesei-manifest alaturi de Dan Teodorescu apareau 33 de nume sonore din lumea muzicii, a teatrului si a literaturii, in noul videoclip apar 67 de personalitati. Printre acestea se numara Marius Manole, Ivan Patzaichin, Ioan Gyuri Pascu si Stela Popescu.

Taxi, Despre smerenieFoto: Captura YouTube

In noua varianta a clipului "Despre smerenie" nu mai apare Grigore Lese, insa celor 32 de personalitati care cantau versul "Dumnezeu prefera spatiile mici" impreuna cu Dan Teodorescu, s-au mai alaturat alti 35 de artisti. Pavel Stratan, Mihai Petre, Stela Popescu, Alina Manole si Mike Godoraja sunt printre personalitatile care apar in noua varianta a clipulu. Astfel, celor 33 de prieteni ( exceptie facand Grigore Lese ) ai trupei Taxi, in videoclip apar acum 67 de nume sonore din showbizul romanesc, muzicieni, sportivi si oameni de cultura.

In clipul "Despre smerenie" solistul trupei Taxi, Dan Teodorescu, canta despre un vis in care il intalneste pe Dumnezeu.

"Azi noapte am avut un vis: Catedrala Mantuirii Neamului romanesc era gata. M-am dus la Catedrala sa-l caut pe Dumnezeu. Nu l-am gasit. Sunt convins ca sigur era acolo. Pur si simplu nu l-am gasit eu, desi l-am cautat pana si-n salile polivalente, si in cele 12 lifturi, si in parcarea subterana si spatiile auxiliare. Nu l-am gasit, dar nu m-am mirat. Acolo totusi e o suprafata de 11 hectare".

Prima varianta a clipului a fost lansata pe 7 aprilie, iar in doar cateva zile a strans peste un milion de vizualizari pe canalul de Youtube si a starnit numeroase reactii pe retelele de socializare, aducand in atentia opiniei publice un conflict vechi intre cei care sustin construirea Catedralei si cei care sunt impotriva.

"Dumnezeu prefera lemnul si spatiile mici" este versul pe care l-au rostit cele 34 de personalitati care apareau in prima varianta a videoclipului ( Dan Teodorescu, Dan Bittman, Cornel Ilie, Monica Anghel, Virgil Iantu, Andi Vasluianu, Dorina Chiriac, Stefan Banica, Robin Proca, Andi Moisescu, Dani Otil, Paula Chirila, Horia Moculescu, Toni Grecu, Irina-Margareta Nistor, Dan Byron, Teo Trandafir, Oreste Teodorescu, Pavel Bartos, Ada Milea, Calin Goia, Mircea Cartarescu, Horia Virlan, Guess Who, Laura Lavric, Andreea Esca, Razvan Simion, Alexandru Andries, Emilia Popescu, Grigore Lese, Mircea Baniciu, Alexandra Ungureanu, Oana Pellea, Victor Rebengiuc).

In noua varianta a clipului lansata miercuri, 11 mai, in care muzicianul Grigore Lese nu mai este inclus, la solicitarea sa, versul "Dumnezeu prefera lemnul si spatiile mici" este repetat si de Marian Ralea, Andrei Aradits, Marius Florea Vizante, Catalin Mitulescu, Pavel Stratan, Cristian Hrubaru, Ovi, Adrian Daminescu, Alin Dinca, Radu Gheorghe, Dana Dorian, Flavius Buzila, Ivan Patzaichin, Dan Fintescu, Tudor Ionescu, Carmen Tanase, Aurelian Temisan, Alina Manole, Nico, Marius Batu, Mike Godoroja, Benone Sinulescu, Ada Condeescu, Cristi Gretcu, Stela Popescu, Dragos Bucurenci, Daniel Iordachioae, Florin Ristei, Marius Manole, Monica Davidescu, Ioan Gyuri Pascu, Cosmin Vaman, Bebe Cotimanis, Mihai Petre, Kempes.

Noul clip este mai lung decat primul, are 6:16 minute, si se incheie cu o mentiune din Intaia Epistola a Sfantului Petru.

"Pe preotii cei dintre voi ii rog (...): Pastoriti turma lui Dumnezeu (...) nu pentru castig urat, ci din dragoste; (...) si voi, fiilor duhovnicesti, supuneti-va preotilor; si toti, unii fata de altii, imbracati-va intru smerenie"

Petru (5, 1-5)