EUROPAfest, singurul festival din Europa ce reuneste patru genuri muzicale - jazz, blues, pop si clasic, se apropie de finalul editiei cu numarul 23. Un eveniment mult asteptat, Gala EUROPAfest, va avea loc sambata, 21 mai, la Teatrul Odeon, incepand cu orele 19:00. Cei mai buni artisti, "creme de la creme" ai categoriilor de jazz si clasic se vor aduna pe scena Salii Majestic pentru a primi cuvintele de lauda ale juriului si aplauzele spectatorilor. Cu aceeasi ocazie are loc si decernarea Diplomei de excelenta din partea Casei Regale. Biletele se pot achizitiona de la Teatrul Odeon.

EUROPAfest 2016Foto: Afis festival

O vorba cantata la saxofon, un gand soptit la chitara, o amintire transpusa la pian, sunete de vibrafon, muzicuta, contrabass, percutie au spus povestea EUROPAfest. Timp de zece zile, festivalul a adus notele muzicale in sufletele oamenilor. Artisti din toate colturile lumii s-au strans pe scenele din Bucuresti si Sibiu pentru celebrarea muzicii bune. Au fost zile in care emotiile, notele muzicale si creativitatea s-au imbinat intr-un dans al dorintei de a fi cel mai bun.

Festivalul a adus publicului din Romania peste 300 de artisti din 45 de tari, intr-o agenda diversificata: Gala de deschidere, concerte de jazz, blues si pop, concursul international de pian cu un numar de 100 de pianisti, concursul international de jazz cu 25 de trupe cu artisti din 26 de tari, workshopuri de jazz, master-classes de pian, Caffe Festival Ibis, Piano Corner, Jam sessions si Gala laureatilor.

Toti artistii au pasit in festival cu dorinta de a uimi spectatorii, de a aduce buna dispozitie si de a da o noua nuanta ritmurilor muzicale. Inspiratia, originalitatea si energia au fost elementele primordiale in crearea unei atmosfere de poveste.

Prieteniile legate intre participanti, povestile depanate in timpul concertelor, salile pline si surprizele neasteptate au conturat starea de beatitudine a festivalului.

Spectatorii vor avea sansa de a asculta in Gala EUROPAfest cele mai bune trupe din cadrul Bucharest International JAZZ Competition, precum si laureatii de la Jeunesses International Piano Competition Dinu Lipatti. Gala este dedicata tuturor artistilor, o seara in care se sarbatoreste excelenta muzicala, iar Casa Regala va decerna Diploma de Excelenta.