Duminica seara, in vreme ce romanii isi alegeau primarii, cateva zeci de mii oameni si-au dat intalnire in Piata Constitutiei din Bucuresti. Nu pentru a protesta, nici pentru a sarbatori vreo victorie, ci pentru a-i asculta pe cei de la Maroon 5 cantand pentru prima oara în Romania. Publicul a cantat refrenul tuturor celor 15 piese interpretate de trupa si a dansat ca Jagger vreme de o ora si jumatate, atat cat a durat show-ul. La finalul concertului, Adam Levine le-a transmis spectatorilor ca au fost grozavi si ca se va întoarce în Romania.

HotNews.roFoto: Hotnews

Trupa californiana trebuia sa inceapa concertul la ora 20, insa artistii romani care au cantat in deschidere, Antonia si Les Elephant Bizarre, au avut o intarziere de aproximativ o ora.

La cateva minute dupa ora 21, in Piata Constitutiei a inceput show-ul trupei Maroon 5, cu un joc de lumini eclectic. Pentru asta merita felicitata echipa tehnica a formatiei, care a preferat ca scena să fie situata cu spatele spre Casa Poporului.

Adam Levine si-a facut intrarea pe scena pe piesa “Animals” din care a pastrat urletul de lup pe tot parcursul concertului. Astfel, duminica seara s-a auzit constant “Auu” in Piata Constitutiei.

Publicul, de la pustani de liceu, parinti cu copii, cupluri si foarte, foarte multe fete pe cale sa lesine, a reactionat imediat la cerintele lui Adam. Daca Adam spunea cantati, se canta, daca urla ca lupul, publicul facea la fel, daca cerea aplauze, spectatorii nu stateau pe ganduri.

Cam asta a fost interactiunea lui Adam cu romanii. Americanul nu a fost la fel de carismatic precum Robbie Williams, care a glumit cu spectatorii din Piata Constitutiei vara trecuta, insa trupa Maroon 5 a sustinut un concert de exceptie. Adam Levine a dat publicului ce si-a dorit, ridicandu-se astfel la nivelul asteptarilor; vocea lui a sunat, pe alocuri, chiar mai bine decat la radio.

Un moment emotionant a fost acela cand, intre piese, Adam Levine a strecurat, fara sa para ceva programat, refrenul “Can’t Help Falling in Love”, a lui Elvis Presley. Publicul a cantat refrenul impreuna cu Adam.

“Sunteti foarte muzicali. Continuati, va iubesc!”, le-a spus solistul romanilor.

Unul dintre momentele culminate ale concertului a fost atunci cand trupa a interpretat hit-ul “This Love”, la care publicul a explodat.

Au urmat piesele Payphone, Daylight si versiunea acustica a melodiei “She Will Be Loved”, interpretata extraordinar de Adam Levine. Un moment care le-a facut pielea de gaina spectatorilor.

Dupa varianta acustica a piesei “She Will Be Loved”, muzicienii au interpretat “Moves like Jagger”, Piata Constitutiei transformandu-se astfe intr-un mare ring de dans.

Si-au facut iesirea din scena cu hit-ul "Sugar", pe care Adam Levine si-a demonstrat si aptitudinile de chitarist. Foarte aplaudate au fost si interpretarile solo ale chitaristului James Burgon Valentine.

“Sunteti grozavi. E prima oara cand venim in Romania, dar cu siguranta ne vom intoarce. Sa veniti la concert!”

Oamenii n-au stat prea mult la discutii. Au venit, au cantat si au plecat in aplauzele si tipetele spectatorilor.

In deschidere au cantat Antonia si Les Elephant Bizzare.

La inceput, concertul Antoniei parea promitator, ea foarte frumoasa, piesele reorchestrate rock, insa doua aspecte au lasat de dorit: interpretarea live si dezacordurile pe care artista le mai scapa in vorbire.

De apreciat au fost baietii de la Les Elephant Bizzare care chiar au facut show si au incalzit publicul pentru concertul Maroon 5. Nu multi spectatori ii cunosteau pe “elefantii bizari”, dar cu siguranta si-au facut ceva fani in urma prestatiei din Piata Constitutiei.

Maroon 5 este una dintre cele mai longevive trupe de muzica pop. A castigat primul dintre cele trei premii Grammy la categoria Best New Artist in 2005 si a vandut peste 17 milioane de exemplare ale albumelor in intreaga lume.

Maroon 5 a castigat milioane de fani chiar de la lansarea albumului lor de debut "Songs about Jane", ce s-a vandut in peste 10 milioane de exemplare.

Concertul din Piata Constitutiei a facut parte din turneul de promovare a albumului cu numarul 5 al trupei, "V", ce contine, printre altele, single-urile"Maps", "Animals", "Sugar", "This Summer's Gonna Hurt like a Motherfucker" si "Feelings".

Concertul Maroon 5 de la Bucuresti a fost o productie semnata de Marcel Avram, impreună cu D&D East Entertainment si East European Production, aceiasi care l-au adus vara trecuta pe Robbie Williams in capitala.

De data aceasta organizarea a fost mai buna, nu s-a stat la cozi nici la intrare, nici la standurile cu bauturi, iar cei de la jandarmerie si de la firmele de securitate au tot circulat prin multime.