Trupa Hollywood Vampires a concertat luni seara, in premiera, in Bucuresti. Timp de o ora si jumatate, cei 7 muzicieni, printre care Alice Cooper, Joe Perry si Johnny Depp, au adus un omagiu starurilor rock care nu mai sunt in viata. De pe scena de la Romexpo s-au auzit piese de-ale lui David Bowie, The Who, T Rex, Jimi Hendrix, Fleedwood Mac, Led Zeppelin, The Doors si Aerosmith. La finalul show-ului, Alice Cooper le-a multumit romanilor pentru "sangele lor", iar publicul i-a cantat "La multi ani" lui Johnny Depp, care implineste 53 de ani pe 9 iunie.

Johnny Depp, concert BucurestiFoto: Hotnews

Show-ul a inceput cu un foc de artificii, iar cei 7 muzicieni si-au facut intrarea in scena pe piesa "Raise the dead", compusa de Alice Cooper, Johnny Depp si Bruce Witkin.

"We are the Hollywood Vampires, now in the home of the vampires!/ Suntem Vampirii Hollywood-ului, acum in casa vampirilor!"

Artistii pareau foarte incantati ca se afla in tara lui Dracula. In plus, in timpul sederii in Romania, acestia au vizitat Castelul Bran. Alaturi de ei a fost si producatoul de film si regizorul Tim Burton.

Imbracat ca un cavaler gotic, Alice Cooper arata ca un adevarat star al muzicii rock. Cu semne vizibile de muscaturi de vampir pe gat si o camasa alba patata de "sange", artistul le-a mai transmis un mesaj spectatorilor:

"In seara aceasta avem nevoie de urechile voastre, mai tarziu de gaturile voastre!"

Unul dintre momentele culminante ale concertului a fost cand la finalul piesei "My Generation", chitaristul Joe Perry si-a facut bucati chitara, in aplauzele si tipetele spectatorilor.

A inlocuit-o cu una noua pe care era lipita o fotografie cu Jimi Hendrix.

Perry a facut senzatie pe scena de la Romexpo si pe piesa "Stop Messin' Around" - cover dupa Fleetwood Mac - , cand a cantat cu chitara in spatele cefei.

"Jimi Hendrix a fost un vampir!", a tinut sa precizeze Alice Cooper, care le-a povestit spectatorilor de unde vine numele trupei Hoollywood Vampires.

In anii '70 Alice Cooper a fondat un grup al "excesului", The Hollywood Vampires, din care faceau parte, printre altii, John Lennon (The Beatles), Keith Moon (The Who), Jim Morrison (The Doors) si Jimi Hendrix.

Acestia obisnuiau sa petreaca pana dimineata in celebrul club "The Rainbow Room", din Los Angeles. Alice Cooper le-a dedicat tovarasilor de bauta piesa "My dead drunk friend".

"Ne credeam nemuritori, dar eu sunt singurul vampir ramas in viata!"

Pe langa coveruri dupa melodii precum "20th Century Boy" (T-Rex), "Come Togheter" (The Beatles), "My Generation" (The Who), "Manic Depression", "Whole Lotta Love" (Led Zeppelin), "Rebel Rebel" (David Bowie) sau "Ace of Spades" (Motorhead ), "vampirii Hoollywood-ului" au cantat si creatii proprii, printre care piesa compusa de Johnny Depp, "As Bad As I Am" - dedicata tatalui sau vitreg.

Inainte sa paraseasca scena, membrii trupei Hollywood Vampires au interpretat "Sweet Emotion" (Aerosmith). Dupa cateva minute in care spectatorii au aplaudat, cei sapte artisti au revenit si au cantat piesa lui Alice Cooper "School's Out", incheind cu "Another Brick in the Wall" (Pink Floyd).

"Multumim pentru sangele vostru!"

La finalul show-ului "vampirii" au aruncat de pe scena pene de chitara, baloane si au promis ca se vor intoarce in Romania.

"Ne vom intoarce dupa sangele vostru!"

Inainte sa paraseasca scena de la Romexpo, Alice Cooper le-a cerut spectatorilor sa-i ureze "La multi ani" lui Johnny Depp, care implineste joi, 9 iunie, varsta de 53 de ani. Publicul i-a cantat Happy Birthday, iar organizatorii i-au oferit un tort. Johnny le-a multumit in limba romana spectatorilor si a oferit cadou una dintre esarfele sale.

La concertul de la Bucuresti au urcat pe scena cei trei membri fondatori - Alice Cooper, Joe Perry (Aerosmith) si actorul-muzician Johnny Depp, alaturi de Robert DeLeo (Stone Temple Pilots), Matt Sorum (Guns N'Roses, Velvet Revolver), Tommy Henriksen (Alice Cooper Band) si compozitorul si instrumentistul Bruce Witkin.

Grupul The Hollywood Vampires, in care s-au perindat nume grele ale rock-ului a fost infiintat de catre legendarul Alice Cooper in 1970. In 2015, i-a cooptat pe Johnny Depp si Joe Perry, chitaristul Aerosmith, pentru a sustine un concert la Festivalul Rock in Rio, din Brazilia, iar dupa succesul rasunator, acestia au decis sa porneasca in turneu incepand cu data de 24 Mai 2016.