A saptea editie Rock The City va avea in acest an o a treia zi de festival. Initial, au fost programate doua zile - 29 si 30 iulie, dar organizatorii au decis sa mai includa inca o zi - 31 iulie - pentru a oferi publicului roman o intalnire cu celebrul grup american Twisted Sisters. Astfel, dupa Muse si Iron Maiden, Twisted Sisters va completa afisul Rock The City Festival 2016. Concertul de la Bucuresti se afla inclus in turneul 40 and F*ck It!, ultimul turneu din cariera trupei.

HotNews.roFoto: Hotnews

Twisted Sister va fi headliner in cea de-a treia zi de festival, ocazie cu care fanii rockului de la noi il vor vedea pentru prima oara in Romania si astfel, vor avea ocazia sa auda live toate hiturile semnate de acest grup condus de catre solistul Dee Snider.

Twisted Sisterss-a format in 1973 la New Jersey. Ideea i-a apartinut solistului vocal Dee Snider si chitaristului Jay Jay French (pe numele sau adevarat John Segall - ce are origini romanesti), care i-au cooptat pe chitaristul Eddie Ojeda, bateristul Tony Petri si bass-istul Marc Animal Mendoza.

Influentat puternic si de scena punk, mai ales de New York Dolls, Twisted Sister era o combinatie de rock, punk si ceva metal, o combinatie care a prins din prima in zona underground. Daca in America Twisted Sister nu avea popularitate prea mare in schimb, in Anglia, Twisted Sister a fost privit drept un grup soc. Acolo au semnat primul contract cu o casa de discuri independenta, Secret Records, care le-a editat primul disc "Under The Blade", produs de catre Pete Way de la UFO.

Prima lovitura data de grup la nivel mondial a fost albumul "Stay Hungry", aparut in 1984, un disc placat de trei ori cu platina, vandut in peste 4 milioane de exemplare, care a iesit in evidenta datorita unor piese precum We're Not Gonna Take It, I Wanna Rock, Burn In Hell si balada The Price.

In 1987 a fost lansat ultimul album de studio din perioada de aur, Love Is For Suckers, apoi grupul s-a destramat, dar a revenit in atentie in 2001, iar de atunci au mai fost lansate doua albume de studio si cateva produse live.

Acest grup a avut un rol esential in rockul anilor 80, a fost una dintre trupele emblematice in zona glam metal, iar festivalul Rock The City il aduce in premiera in Romania.

Bilete:

Pentru a treia zi de festival, cu Twisted Sister cap de afis, preturile biletelor sunt urmatoarele:

Diamond Circle - 248,40 Ron

Golden Circle - 194,40 Ron

Normal Circle - 162 Ron

Preturile abonamentelor raman neschimbate pentru toate cele 3 zile. Cei care detin un abonament pentru primele doua zile de festival vor avea intrare libera la concertul Twisted Sister.

Biletele pentru concertul Twisted Sister s-au pus in vanzare joi, 16 iunie 2016, de la ora 10.00 si sunt disponibile prin reteaua Eventim si online pe www.eventim.ro.