Vita de Vie, una dintre cele mai indragite formatii de rock din Romania, a lansat "Pe plaja-n Vama la 5", cel de-al treilea single de pe urmatorul album al formatiei. Trupa celebreaza anul acesta doua decenii de la infiintare, ocazie cu care va lansa cate o piesa noua in fiecare luna, pe data de 20, pana in luna septembrie, atunci cand va fi lansat albumul.

Vita de Vie- Pe plaja in Vama la 5Foto: Captura YouTube

Piesa "Pe plaja-n Vama la 5" a fost lansata oficial marti, 21 iunie, dupa ce luni, 20 iunie, fanii trupei inscrisi la newsletterul vdv.umusic.ro au putut asculta in exclusivitate piesa.

Povestea piesei suna cam asa: „Totul a inceput acum 4 ani, cand am cantat pentru prima oara la Folk You, in Vama. A fost unul din cele mai frumoase concerte acustice ale noastre. Dupa concert, am ramas acolo pana la sfarsitul serii, tarziu inspre dimineata. Linistea se asternuse peste Vama, iar noi am pornit, pe jos, inspre hotel. Pe plaja am auzit o chitara. Era un grup de copii stransi in cerc, in jurul unui foc, care cantau langa mare. Ne-am oprit si ne-am asezat langa ei, am inceput sa cantam impreuna, am facut apoi doua tabere, fiecare canta un cantec si pasa chitara mai departe... Afara era lumina deja, dar nimeni nu se lasa dus acasa. A fost unul din acele momente cand senzatia de timp dispare si este inlocuita cu o densa si continua stare de bine, de infinit. S-au vindecat multe rani in seara aia, cu o singura chitara.Asta s-a intamplat pe plaja in Vama la 5,” spun membrii trupei.

Pentru ca in 2016, Vita de Vie implineste 20 de ani de la lansare, in fiecare luna pana in septembrie, in fiecare zi de 20, baietii le vor face cadou fanilor trupei cate o piesa noua, de pe viitorul album ce va fi lansat in toamna.

Formatia Vita de Vie a fost fondata in 1996, iar prima piesa lansata de baieti a fost "Te voi rapi". Printre cele mai cunoscute cantece ale trupei se numara "Basu' si cu toba mare", "Vino la mine", "Praf de stele" si "Varza".

Pana acum, trupa a lansat noua albume: "Rahova" (1997), "Fenomental" (1999), "Lucky Nights Live" (impreuna cu formatia Timpuri Noi, 2000), "Exxtra" (2001), "Doi" (2002), "9704" (2004), "Egon" (2007), "Fetish" (2010) si "Acustic" (2013). In prezent, Vita de Vie inseamna Adrian Despot, Sorin Pupe Tanase, Cezar Popescu, Adrian Ciuplea si Mihai Ardelean.