Un juriu din Los Angeles a tinut partea celebrei formatii Led Zeppelin stabilind ca nu a plagiat inceputul melodiei "Stairway to Heaven" dintr-o melodie a grupului californiain Spirit, informeaza AFP. Legendara balada a formatiei Led Zeppelin, unul dintre cele mai mari nume din istoria muzicii, a facut obiectul unei plangeri inaintate in urma cu doi ani de catre managerul averii chitaristului trupei Spirit, Randy California.

Led ZeppelinFoto: ledzeppelin.com

Francis Alexander Malofiy, avocatul unei fundatii cu numele artistului decedat, sustine ca arpegiile de chitara cu care incepe "Stairway to Heaven" au fost copiate dupa melodia "Taurus" compusa de Randy California pentru un album cu acelasi nume lansat in 1968. Avocatul a solicitat daune de milioane de dolari

Cele doua grupuri au cantat pe aceeasi scena in timpul concertelor din Statele Unite in 1969, potrivit unui fost membru a Spirit, Mark Andes.

Jimmy Page, chitaristul Led Zeppelin, a compus "Stairway to Heaven" in 1970, in solitudinea unei cabane din Tara Galilor.