Cea de-a IV-a editie SoNoRo Conac continua seria de concerte in aceasta vara, in cladiri unice de patrimoniu din Romania. Concertele SoNoRo Conac vor oferi un bun prilej iubitorilor de muzica si de arhitectura, sa calatoreasca in tara pentru a se bucura de o minunata impletire a celor doua arte.

Conacul Domnitei RaluFoto: Hotnews

Bisericile Fortificate din Crit si din Ilieni, Casa Kraus din Crit, Casa cu Blazoane din Chiojdu, Conacul Domnitei Ralu din Chitorani si Casa de Oaspeti a Printului de Wales din Valea Zalanului sunt locurile incarcate de istorie, dar si de poezie, ce vor gazdui in aceasta vara intalniri cu Ludwig van Beethoven, Zoltan Kodaly, Jean Sibelius, Edward Elgar, Johann Sebastian Bach, Bela Bartok, Wolfgang Amadeus Mozart si Gyorgy Ligeti, in interpretarea lui Razvan Popovici (viola), Erik Schumann (vioara), Liisa Randalu (viola) si Jan-Erik Gustafsson (violoncel).

Programul dupa care vor avea loc concertele SoNoRo Conac pana la finalul verii este urmatorul:

- Biserica Foritficata si Casa Kraus, Crit, jud. Brasov (23 iulie 2016)

- Casa cu Blazoane, Chiojdu, jud. Buzau (24 iulie 2016)

- Conacul Domnitei Ralu, Chitorani, jud. Prahova (25 iulie 2016)

- Biserica Fortificata, Ilieni, jud. Covasna (29 iulie 2016)

- Casa de Oaspeti a Printului de Wales, Valea Zalanului, jud. Covasna (6 august 2016)

Accesul la concertele SoNoRo Conac se face doar pe baza de invitatie sau rezervare, in limita locurilor disponibile, la:mariaclara@sonoro.rosau 0741.190.470.

Programul seriei de concerte si mai multe detalii despre SoNoRo Conac sunt disponibile pe: conac.sonoro.ro

***

Despre SoNoRo Conac

In 2013, Asociatia Sonoro a pus bazele unui nou proiect - SoNoRo Conac- , care isi doreste, prin asocierea muzicii cu opere arhitecturale emblematice din Romania, sa sugereze nevoia de respect, atentie si sprijinire a patrimoniului si a resurselor culturale extraordinare ale Romaniei. In 2014, SoNoRo Conac a desfasurat o serie de 11 concerte in cladiri de patrimoniu din toata tara, printre care Vila Dobrusa din Dragasani, Casa Avramide din Tulcea, Conacul Bellu din Urlati, Conacul Cuza de la Ruginoasa, Conacul Hagianoff - Manasia, Sinagoga din Bistrita, Castelul Corvinilor din Hunedoara si Conacul Hodoni de langa Timisoara. In 2015, concertele SoNoRo Conac au fost gazduite de Biblioteca Centrala Universitara ”Mihai Eminescu” din Iasi, Biserica Evanghelica din Herina, - Muzeul National "George Enescu" din Bucuresti, Catedrala Romano-Catolica / Alba-Iulia, Biserica fortificata / Viscri, Casa Boema din Cluj-Napoca, Castelul Karolyi¬Sala Cavalerilor din Carei, Muzeul Civilizatiei Dacice si Romane din Deva, Colegiul National "Moise Nicoara" din Arad, Primaria Sectorului 1 Banu Manta din Bucuresti, Muzeul de Istorie Nationala si Arheologie din Constanta.

SoNoRo Conac a pornit de la ideea de a reda muzicii de camera spatiul originar, de natura intima, propice dialogului cultural si ascultarii active din partea unui public restrans. Acest proiect isi propune sa sensibilizeze opinia publica in ceea ce priveste multitudinea cladirilor de patrimoniu reabilitate - cladiri fabuloase, spectaculoase, elegante, care trebuie reintroduse in circuitul cultural.