Castelul Banffy din comuna Bontida, judetul Cluj, isi deschide miercuri, 13 iulie, portile pentru cea de-a patra editie a festivalului de muzica electronica Electric Castle. Desi evenimentul este programat sa inceapa joi, 14 iulie, organizatorii le ofera festivalierilor o zi in plus de distractie prin Ziua 0. In plus, participantii au la dispozitie anul acesta mai mult spatiu, 14 hectare, iar zona de camping a fost extinsa. Toate platile in festival vor putea fi facute doar prin intermediul bratarii de acces, iar aplicatia Electric Castle pentru mobil iti arata drumul catre cort sau masina in caz ca te ratacesti.

HotNews.roFoto: Hotnews

*Tot ce trebuie sa stii despre Electric Castle 2016

  • Ziua Zero (0)

Miercuri, 13 iulie, incepe - neoficial - cea de-a patra editie Electric Castle. Ziua 0 va fi o incalzire pentru experienta EC de anul acesta. Toti posesorii de abonament se vor putea aduna la castel pentru a se putea bucura de atmosfera festivalului inca o zi. Pana acum ziua aceasta era dedicata organizatorilor. Pentru ca Ziua Zero sa fie cat mai buna, doua din cele opt scene pe care Electric Castle 2016 le va avea pe decursul festivalului, vor fi deschise. Astfel, la Boiler Stage ii veti gasi pe Rodion GA, Dirtyphonics, Vita de Vie si A-C Leonte. Booha Stageva sustine mixurile produse de artistii "Ziua Zero" - Khaleea, Vlad Caia, Technnibal si Motiv.

  • Cum ajungi la EC

Anul acesta veti ajunge mai usor la Bontida. Pentru a evita blocajele in trafic, organizatorii au gandit doua rute diferite pentru autoturisme si autobuze, astfel incat ele nu se vor mai intersecta. Accesul autoturismelor se va face pe drumul care leaga localitatea Rascruci de Bontida, in timp ce autobuzele vor merge pe traseul clasic, prin sat. Cei cazati in sat, la localnici, vor avea nevoie de un permis special de acces pentru masina pe care il pot obtine direct de la gazde. Echipa festivalului a amenajat 4.000 de locuri de parcare, tariful fiind de 15 lei pentru o intrare.

Linia de autobuz este disponibila incepand de miercuri, 13 iulie, la pranz, pana luni, 18 iulie. Cursele vor circula non-stop, zi si noapte, o data la 25 de minute. Punctul de plecare din Cluj-Napoca va fi Sala Sporturilor "Horia Demian", iar biletele se vor putea cumpara din statii cu 7 lei.

Majoritatea curselor de tren vor avea, pe perioada festivalului, opriri in gara din Bontida. In 18 iulie, garniturile de tren care circula pe ruta Cluj - Bucuresti vor avea vagoane suplimentare.

  • Cum platesti

Platile in cadrul festivalului se vor face prin intermediul bratarii de acces, asa cum se procedeaza si marile festivaluri din lume. Coachella si Tomorrowland sunt doar cateva exemple. Astfel, bratara de festival cu chip electronic va fi, practic, identitatea ta la festival. Cum faci asta? Iti creezi un cont in care introduci seria biletului ca sa le conectezi intre ele; La festival, cand vii cu biletul, el e scanat, validat si inlocuit cu bratara, pe care o scanezi ca sa intri; Poti seta bratara astfel incat sa se incarce automat cu bani de pe cardul tau personal sau, numerar, de la punctele top-up care vor fi special instalate la festival. Daca nu dispui de un card bancar sau daca nu reusesti sa-ti creezi contul online, vei putea alimenta bratara in unul dintre punctele special amenajate.

  • Utile

Aplicatia Electric Castle, disponibila atat pe iOS cat si pe Android poate fi cel mai util ghid al tau. Aici gasesti si lista tuturor regulilor, deci vei stii ce e permis si ce nu in festival. Iti poti face program personalizat pe zile, poti sa-ti gasesti prietenii in festival sau daca te ratacesti aplicatia te va ghida catre cortul sau masina ta prin optiunea Find my tent/ Find my car. Cum? Dai un pin pe harta.

  • Noutati

Scena principala se muta si asta inseamna mai mult loc. Ajunge mai in spate decat unde era scena Red Bull Music Academy anul trecut - mai exact in locul rulotelor - si va fi flancata de doua ecrane gigantice.

Trei scene vor fi in jurul castelului, a carui fatada se va transforma in spatiu pentru proiectii video si mapare 3D.

Scena Booha Mansion se va tripla si va putea gazdui pana la 1.000 de oameni. Va fi deschisa aproape non-stop, cu exceptia a doua ore de curatenie pe zi.

  • De stiut

Sunt mari sanse sa ploua si anul acesta in perioda Electric Castle. Organizatorii s-au pregatit foarte bine pentru asta. 5000 mp de zone podite si culoare de acces, alei de lemn, in camping au fost construite drumuri pietruite, iar in caz de nevoie vor interveni cu scoarta de copac, paleti si fan. Asadar, ar fi bine sa mergeti si voi pregatiti la festival. Nu uitati pelerinele, cizmele si hainele groase pentru seara.

Cea de-a patra editie Electric Castle inseamna 5 zile de muzica, 8 scene, peste 180 de artisti si peste 100.000 de persoane asteptate. Electric Castle 2016 inseamna Skrillex, Sigur Ros, Bring Me The Horizon, Bastille, Paul Kalkbrenner, RUSKO, Dub Pistols, Flux Pavilion, Enter Shikari, MATISYAHU, Babylon Circus, NU:TONE B2B LOGISTICS, DJ Marky, Aba Shanti-I, Congo Natty (Rebel MC), Toddla T, LOUISAHHH!, Legowelt, Alternosfera, Urma, Macanache, DJ Shiver si multi altii.

Vezi programul Electric Castle aici.