A saptea editie a festivalului Rock The City propune, pe langa numele consacrate - MUSE si IRON MAIDEN, doua formatii romanesti - FiRMA si EYEDROPS. Ambele vor urca pe scena in data de 29 iulie, iar primii vor fi cei de la EYEDROPS, un grup bucurestean adept al curentului alternative-indie rock. Grupul a pornit la drum in 2012 si s-a remarcat pana acum prin piesele "Prezent" si "Bicicleta", cele doua single-uri avand si videoclipuri foarte vizionate online. Este considerat un grup de perspectiva in zona indie, iar in toamna va lansa albumul de debut.

Afis Rock The City 2016Foto: webPR.ro

In versurile pieselor sale, Eyedrops abordeaza teme sociale si spirituale, obsesia libertatii si a prezentului.

A doua formatie care va concerta pe data de 29 iulie este FiRMA, un nume deja consacrat in zona rockului alternativ. FiRMA a debutat in anul 2001 si pana acum a produs trei albume de studio, dar si o serie de videoclipuri intens difuzate pe canalale muzicale din Romania.

Despre calitatea muzicii FiRMA toata lumea a avut inca de la inceput numai cuvinte de lauda, iar latura live a fost si ea apreciata in unanimitate. Grupul a fost nominalizat la premiile muzicale MTV Romanian Music Awards in anul 2005, cat si la MTV Europe Music Awards, mai intai in 2004 si apoi in 2007 la sectiunea "New Sounds of Europe", cand i-au devansat pe Klaxons si Sunrise Avenue.

Single-ul "Doua Suflete", un extras de pe cel mai nou album "Descantece - Vol.1`(2014)", a intrat instant in heavy rotation la posturile de radio nationale. Videoclipul sau, ce creeaza o atmosfera si un cadru vizual perfect pentru o poveste de dragoste si un descantec al regasirii de sine prin sufletul pereche, a starnit admiratia unui public numeros si foarte variat.

In prima zi a festivalului Rock the City, alaturi de Eyedrops si FiRMA, va mai urca pe scena inainte de Muse si grupul olandez Birth of Joy. Concertul formatiei Iron Maiden va fi deschis de trupa The Raven Age.

Publicul roman are experienta concertelor mari si intelege ca exista un set de reguli internationale, a caror aplicare ajuta la garantarea sigurantei si a confortului tuturor participantilor. Printre acestea se numara lista obiectelor interzise, pe care organizatorii roaga publicul sa NU le aduca la concert: binocluri, sticle, bidoane de plastic, conserve, artificii, bannere sustinute de bete, spray-uri, parfumuri, umbrele, scaune, arme, lanturi, obiecte periculoase, bagaje sau genti voluminoase, aparate foto profesionale sau semi profesionale (cu obiectiv detasabil), aparate de inregistrare audio-video, tablete/IPad-uri.

In caz de ploaie, va rugam sa folositi pelerine de ploaie deoarece accesul cu umbrele nu este permis. Accesul cu medicamente este permis doar in baza retetei medicale aferente. La intrarea in locatie, toti participantii vor fi perchezitionati de catre agentii de securitate.

Accesul cu alimente si bauturi din afara locatiei nu este permis. Vor fi suficiente puncte de vanzare in perimetrul concertului de la care se vor putea achizitiona bauturi racoritoare si gustari. Pentru eficientizarea accesului la bar, toate produsele vor fi achizitionate in baza unor jetoane ce vor putea fi procurate de la punctele special amenajate in incinta locatiei.

Portile se deschid in data de 29 iulie la ora 15.30 si in data de 30 iulie la ora 17.00. Accesul in spatiul concertului va fi permis pe baza biletului valid, unei singure persoane, o singura data. Biletul in baza caruia se va face accesul va trebui pastrat pe toata durata concertului, spectatorii fiind rugati sa aiba asupra lor si un act de identitate valid.

Intrarea publicului se va face pe cele doua intrari de pe Bulevardul Libertatii (dinspre Izvor si dinspre 13 Septembrie).

Datorita zgomotului foarte puternic produs in cadrul evenimentelor de acest tip, organizatorii nu recomanda prezenta la concert a copiilor sub 7 ani. Din acelasi motiv, prezenta copiilor sub 7 ani este strict interzisa. Copii ce au varsta intre 7 si 16 ani pot participa doar insotiti de parinti, iar peste 16 ani pot participa neinsotiti. Organizatorii avertizeaza participantii ca spectacolele includ puternice efecte de lumina, care ar putea dauna copiilor sau persoanelor epileptice. In situatia in care parintele alege sa vina insotit de copil, accesul acestuia se va putea face doar pe baza unui bilet valid, fara gratuitate sau reducere la achizitionarea acestuia.

Este strict interzisa vanzarea sau cumpararea invitatiilor si vanzarea sau cumpararea biletelor la suprapret. Organizatorii isi rezerva dreptul de a interzice intrarea la concert a persoanelor care vor fi depistate ca desfasoara astfel de activitati si de a confisca invitatiile, respectiv biletele, aflate in posesia acestora. De asemenea, organizatorii roaga publicul sa se adreseze echipei de securitate sau reprezentantilor organizatorilor in cazul in care sesizeaza nereguli. Se recomanda cu fermitate achizitionarea biletelor doar din punctele autorizate.

Evenimentul este prezentat de catre Marcel Avram si East European Production in colaborare cu D&D East Entertainment.

Biletele se gasesc prin reteaua Eventim si online pe www.eventim.ro