Editia 2016 a Concursului International George Enescu se va desfasura in perioada 3-25 septembrie, la Universitatea Nationala de Muzica Bucuresti si la Ateneul Roman din Bucuresti, care va gazdui peste 19 recitaluri extraordinare si concerte cu orchestra. In plus, 174 de tineri artisti au fost selctati pentru a intra in competitie la aceasta editie a concursului Enescu.

Concurs Enescu 2016Foto: Concursul International George Enescu

Anna Tifu, Valentin Radutiu, Stefan Tarara, Josu de Solaun, Eun-Sun Hong, David Geringas, Peter Donohoe, Florin Croitoru, alaturi de Filarmonica "George Enescu" si de dirijorii Horia Andreescu, Alex Bloch, Christoph Poppen si John Axelrod sunt artistii invitati care vor interpreta pe scena Ateneului in cadrul acestei editii a Concursului Enescu.

Un numar de 174 de tineri artisti din tari precum Germania, Coreea de Sud, Italia, Spania, Franta, Croatia, Rusia, Ucraina, Republica Moldova, Grecia, Lituania, Letonia, Argentina, Cehia, China, Thailanda, SUA, Canada, Turcia, Australia, Noua Zeelanda, Taiwan, Japonia, Argentina au fost selectati de juriul de specialitate pentru a intra in concurs. Dintre acestia, 12 tineri artisti sunt din Romania. Este pentru prima data cand in cadrul Concursului Enescu are loc o preselectie a concurentilor, aceasta datorandu-se numarului ridicat de inscrieri initiale - 317 tineri artisti, din 48 de tari, cu 40% mai multi fata de editia precedenta a Concursului Enescu.

De asemenea, in premiera, la editia 2016 a Concursului Enescu, recitalurile sustinute de tinerii artisti care intra in concurs vor avea loc pe scena Ateneului Roman incepand din Etapa a II-a de Concurs.

Desfasurat intr-un nou concept, Concursul Enescu 2016 aduce pe aceeasi scena tineri artisti si muzicieni consacrati, membri ai juriului Concursului, fosti laureati ai Concursului Enescu si lanseaza o provocare pentru artisti si public deopotriva: "Traieste-ti visul!". Tema acestei editii a Concursului este puterea a da viata visurilor noastre, putere care ii anima si pe tinerii concurenti sa se pregateasca, sa munceasca si sa evolueze pe scena, in fata juriului si a publicului.

Vezi programul complet al concursuluiaici.

Bilete pentru Concursul Enescu 2016 sunt puse in vanzare prin reteauaEVENTIM, precum si la casa Librariei Humanitas Cismigiu si a Librariei Humanitas din Sibiu. Preturile biletelor si abonamentelor pentru Concursul Enescu 2016 variaza intre 20 de lei si 400 de lei.