Cantaretul Ed Sheeran a fost din nou trimis in judecata. De data aceasta de catre mostenitorii compozitorului piesei "Let's Get it On," interpretata de Marvin Gaye. Acestia il acuza pe Sheeran ca ar fi copiat elemente din hitul lansat de Marvin Gaye in 1973, informeaza revista Rolling Stone citand Reuters.

HotNews.roFoto: Hotnews

Acuzatorii, mostenitorii lui Ed Townsend, cotextier al piesei "Let's Get It O", sustin ca progresiile armonice, melodia si elementele ritmice din "Let's Get It On" formeaza structura piesei "Thinking Out Loud", care i-a adus lui Ed Sheeran un Grammy.

Acest proces a fost deschis la doar luni dupa ce compozitorii Martin Harrington si Thomas Leonard l-au dat in judecata pe Ed Sheeran, solicitandu-i despagubiri de 20 de milioane de dolari, intr-un alt proces, care a vizat drepturile de autor ale unui alt cantec celebru al interpretului britanic, intitulat "Photograph". Ei sustin ca Sheeran ar fi copiat elemente din piesa "Amazing" pe care acestia au compus-o pentru Matt Cardle, castigatorul concursului X Factor in 2012.

Familia Gaye nu este implicata in procesul mostenitorilor lui Ed Townsend, cotextier al piesei "Let's Get It On" in 1973, impotriva lui Ed Sheeran.

In urma cu un an familia cantaretului Marvin Gaye i-a dat in judecata pentru plagiat pe Robin Thicke si Pharell, primind despagubiri de 7,4 milioane de dolari.

Ed Sheeran a lansat numeroase cantece de succes, precum "Lego House", "The A Team", "Sing", "Give Me Love", a compus single-uri pentru mai multi artisti - Taylor Swift si One Direction -, iar piesa lui intitulata ¬Thinking Out Loud" s-a clasat pe primul loc in topul preferintelor exprimate de mii de tineri din lumea intreaga.

Pana la ora redactarii acestei stiri, reprezentantii lui Ed Sheraan nu au facut niciun comentariu cu privire la aceste acuzatii.