Sia, artista australiana pe numele ei adevarat Kate Isobelle Furler, a concertat pentru prima oara in Romania, miercuri seara. Vreme de o ora, cei prezenti in Piata Constitutiei au intrat in pielea artistei, de la celebra dansatoare de doar 14 ani care apare in clipul "Chandelier" - Maddie Ziegler-, la actori cunoscuti precum Paul Dano sau Kristen Wiig. Chiar daca au fost doar niste inregistrari video din alt show. Toti au fost ca un alter ego al Siei, care a stat timida intr-un colt de scena cantand si regizand un spectacol inedit la Bucuresti.

Sia, concertFoto: AGERPRES

"This is Acting" este albumul care o aduce pe Sia la Bucuresti. Este un album experiment cu piese pe care artista le-a compus pentru Rihanna sau Adele, dar acestea le-au refuzat. Spunea Sia intr-un interviu acordat nme.com ca fiind melodii compuse pentru altii, nu si-a propus sa-si exprime propriile ganduri, fiind precum jucatul teatrului.

Fix de asta au avut parte cei care au fost miercuri seara in Piata Constitutiei. De un spectacol de teatru de foarte buna calitate.

La ora 21.30 a inceput show-ul Siei la Bucuresti. Misterioasa, asa cum si-a obisnuit fanii, artista a aparut pe scena cu fata acoperita de peruca jumatate alba, jumatate neagra, cu o funda alba pe cap si intr-o rochie alba cu volane, interpretand piesa "Alive".

Publicul a fost in extaz cand la refrenul melodiei, de sub volanele imense ale rochiei, si-au facut aparitia 4 dansatori, printre care si pustoaica Maddie Ziegler, cea care apare in clipul "Chandelier".

In plus aceasta a mai aparut in trei videoclipuri regizate de Sia: „Elastic Heart”,„Cheap Thrills” și „Big Girls Cry”.

Intre timp, pe retele de socializare au aparut diverse opinii legate de prezenta lui Ziegler in Piata Constitutiei. Pe de o parte stau cei care spun ca Ziegler face parte din juriul emisiunii "So You Think You Can Dance", iar ceea ce am fi vazut pe ecranele din Piata Constitutiei ar fi fost inregistrarule din spectacolul sustinut de Sia la Coachella.

"Impresia initiala era ca a venit insotita de Maddie, Kristen Wiig sau restul dansatorilor-vedete, insa de fapt ei erau doar in filmarile pre-inregistrate, care curgeau pe monitoare. Un compromis simplu si de efect. Dansatorii care au insotit-o au lucrat atat de mult la coregrafie incat erau in sincronizare perfecta cu fiecare miscare, fiecare expresie de pe ilustratiile video", potrivit pyuric.ro.

De cealalta parte sunt cei care spun ca vedetele care au aparut pe scena in Piata Constitutiei ar fi fost chiar cele din filmari si videoclipuri.

La solicitarea HotNews.ro, organizatorii concertului, cei de la D&D East Entertainment au confirmat ca pe scena din Piata Constitutiei au dansat chiar Maddie Ziegler, dar si actorii Kristen Wiig si Paul Dano.

Ce-i drept, acestia purtau aceeasi costumatie, astfel incat au putut fi confundati foarte usor.

Dansatorii au fost vedetele spectacolului din Bucuresti. In vreme ce Sia a stat pe toata durata concertului in coltul din stanga scenei, acestia au acaparat toata scena exprimand, prin dans, trairile Siei.

Dupa "Alive", Sia a cantat la Bucuresti piesa pe care a compus-o pentru Rihanna, "Diamonds". Un alt moment coregrafic emotionant, in care unul dintre dansatori a impartit raze de lumine in Piata Constitutiei cu ajutorul manusilor cu oglinzi pe care le purta.

Apoi, pe proiectoarele din Piata Constitutiei a aparut actorul Paul Dano, raspunzand la telefon, inainte de melodia "Cheap Thrills". Pe Dano poate il stiti din filmul lui Paolo Sorrentino, Youth. Acelasi film in care o puteti vedea pe Madalina Ghenea in toata splendoarea ei.

Spectacolul a continuat cu "Big Girls Cry".

Unul dintre momentele culminante ale show-ului a fost cand actorul Paul Dano a aparut pe scena in timp ce Sia interpreta piesa "Birds Set Free". Acesta a dansat, a urlat si a cantat la un pian invizibil. Un numar foarte bun.

Dupa melodia "Reaper" fanii prezenti in Piata Constitutiei au avut parte de un alt numar de actorie. Actrita Kristen Wiig ("Bridesmaids", "The Martian"), interpretand si ea la randul ei o Sia, cu peruca alb-neagra si costum alb, a dansat si a plans pe melodia "One Million Bullets".

"Unstoppable", "Breathe Me" – o piesa mai veche de-ale artistei, "Move Your Body" si "Titanium" au starnit aplauzele publicului.

Pentru final Sia a pastrat melodia "Chandelier". Spectacolul s-a terminat cu multumirile artistei, la 22.30, fix la o ora dupa incepere.

Sia nu a venit la Bucuresti doar cu o echipa de dansatori foarte buna, ci si cu una de actori. Pe toata durata spectacolului fie aveai impresia ca participi la filmarea unui videoclip, fie ca vizionezi un film cu o coloana sonora buna. Pe langa melodiile pe care le compune si vocea impecabila, Sia este si un talent regizoral.

Daca la alte concerte unii spectatori plecau nemultumiti de faptul ca artistii nu comunica cu ei, de data aceasta publicul a rezonat foarte bine cu misterul Siei.

O bila alba primesc si organizatorii. Spre deosebire de alte evenimente nu s-a stat la cozi, n-au fost probleme cu proiectoarele, iar sonorizarea a fost buna.

Sia, este o cantareata, compozitoare si producatoare care a lansat sapte albume de studio si cinci albume live. A fost nominalizata de patru ori la premiile Grammy.