Pe 19 august se implinesc 135 de ani de la nasterea marelui compozitor roman George Enescu, prilej cu care organizatorii concursului International Enescu au lansat clipul oficial de promovare a concursului. In video, vocea actorului Marcel Iures da viata vorbelor lui George Enescu. Concursul va desfasura in perioada 3-25 septembrie, la Universitatea Nationala de Muzica Bucuresti si la Ateneul Roman din Bucuresti.

Concurs Enescu 2016Foto: www.festivalenescu.ro

"Visez fara incetare. Cat exist, vreau sa cant" - sunt cuvintele lui George Enescu, readuse la viata de actorul Marcel Iures in clipul oficial de promovare a Concursului International George Enescu 2016 ce se va desfasura intre 3 si 25 septembrie in Bucuresti.

"Ca om care se bucura de muzica, as spune ca participarea unui tanar artist la Concursul Enescu este o incercare pentru care chiar merita sa traiesti! George Enescu este unul dintre compozitiorii care au facut cultura muzicala europeana mai bogata, nu mai vorbesc de cultura romaneasca. Enescu are o valoare de unicat. Asa ca sa iti incerci fortele sub o asemenea icoana reprezinta ceva in viata", a declarat actorul Marcel Iures.

In total, 174 de tineri artisti au fost selectati sa intre in competitie timp de 22 de zile in cadrul editiei 2016 a Concursului International George Enescu. Acestia au fost selectati de juriul de specialitate dintr-un total de 317 de tineri inscrisi din 48 de tari, cu 40% mai multi fata de editia 2014 a Concursului.

Concertul de Deschidere a Concursului Enescu 2016, precum si Finala de Pian sunt deja sold-out, in timp ce pentru celelelate evenimente se mai gasesc bilete, acestea fiind disponibile in reteaua Eventim. Preturile biletelor pentru Concursul Enescu 2016 variaza intre 40 si 50 de lei.