Formatia americana Metallica a anuntat, joi seara, ca va lansa dublul album "Hardwired...To Self-Destruct", cel de-al 11-lea material de studio din discografia trupei, pe 18 noiembrie. Albumul reprezinta o noua etapa pentru grup, spun membrii trupei, iar primul single "Hardwired" a fost deja lansat, scrie News.ro.

HotNews.roFoto: Hotnews

"Hardwired...To Self-Destruct" este produs de Greg Fidelman, impreuna cu James Hetfield si Lars Ulrich, si poate fi precomandat in mai multe formate de pe site-ul metallica.com.

"Stim ca a durat ceva timp, dar astazi va prezentam Harwired... To Self-Destruct, mult asteptatul album de studio Metallica, ce vine dupa Death Magnetic. Doua discuri, aproximativ 80 de minute de muzica, vor fi lansate pe 18 noiembrie 2016... da, anul acesta!", a fost anuntul publicat pe site-ul oficial al trupei.

Discurile cuprind 12 piese, iar o varianta deluxe include riff-urile care au stat la originea acestui album.

Single-ul “Hardwired” - a fost lansat joi la postul de radio 93X din Minneapolis.

Metallica a concertat la Bucuresti in 1999, 2008 si 2010.

Formatia Metallica a fost fondata, pe 28 octombrie 1981, la Los Angeles, de tobosarul Lars Ulrich si chitaristul si vocalistul James Hetfield, in urma unui anunt aparut in ziarul Recycler. Din prima formula a trupei au facut parte si Ron McGovney (bas) si Dave Mustaine (chitara). Numele Metallica a fost sugerat de un apropiat al celor patru, Ron Quintana.

In 1983, Cliff Burton s-a alaturat grupului, inlocuindu-l pe Ron McGovney, iar locul lui Dave Mustaine a fost luat de Kirk Hammet. In acelasi an, formatia a inregistrat primul album, "Kill 'Em All", la New York. In 1986, Cliff Burton a murit intr-un accident in care a fost implicata intreaga formatie, iar Jason Newsted s-a alaturat trupei pana in 2001. Metallica a lansat zece albume de studio, care s-au vandut in peste 100 de milioane de copii in intreaga lume.

In prezent, Metallica este formata din James Hetfield (voce, chitara), Kirk Hammett (chitara), Robert Trujillo (bas) si Lars Ulrich (tobe).