Jazz in the Park si Twin Arts ii aduc, pentru prima data in Romania, pe americanii de la Robert Glasper Experiment, de doua ori castigatori ai premiilor Grammy, in 2013 si 2015, pentru cel mai bun album R&B si cea mai buna interpretare. Grupul vine cu o abordare spectaculoasa si originala care combina muzica jazz cu R&B si hip-hop. Turneul european va include concerte in Bucuresti (28 noiembrie, la Sala Radio) si Cluj-Napoca (29 noiembrie, sala Auditorium Maximum).

Afis Robert Glasper ExperimentFoto: Twin Arts

Concertul din Bucuresti este organizat de Twin Arts, in timp ce la Cluj trupa este adusa de organizatorii festivalului Jazz in the Park.

"Twin Arts a dezvoltat proiectul Jazz Night Out cu ambitia de a prezenta publicului din Romania cei mai importanti muzicieni de jazz din lume. Pentru ca anul acesta am avut o prima colaborare excelenta cu festivalul Jazz In The Park de la Cluj, am decis sa continuam proiectele impreuna si primul muzician pe care il vom invita la Cluj si la Bucuresti este senzationalul pianist american Robert Glasper, care nu a concertat niciodata in Romania. Aflat in avangarda jazzului, inteligent si versatil, Robert Glasper este un reper pentru noua era a jazzului. Vor fi doua concerte pe care nici un iubitor de jazz nu trebuie sa le rateze", afirma Dragos Basca, manager Twin Arts.

"Robert Glasper Experiment este ultimul eveniment marca Jazz in the Park din 2016, an care a fost foarte plin pentru noi. Acest concert este un test pentru noi pentru ca ne propunem pe termen lung sa fim un festival care aduce tot mai mult jazz bun si contemporan la Cluj si in tara. Robert Glasper este un artist foarte actual, inovator, iar acest proiect este poate cel mai indraznet lucru pe jazz pe care cineva il incearca la Cluj in ultimiii ani. Speram sa vina publicul in numar mare si, daca va fi asa, veti vedea tot mai multe proiecte asemanatoare de la noi. Alaturi de Twin Arts ne propunem pe termen lung sa aducem artisti de jazz tot mai consacrati si vom colabora cu ei inclusiv la editia urmatoare de Jazz in the Park", spune directorul festivalului Jazz in the Park, Alin Vaida.

Program & Bilete

Bucuresti: 28 noiembrie 2016, ora 20:00, Sala Radio. Accesul in sala se face incepand cu ora 19:30.

Biletele pentru acest eveniment costa 115, 135, 155 de lei, in functie de categorie, si pot fi achizitionate prin reteaua Eventim (magazinele Germanos, magazinele Carrefour, Orange Shop, Vodafone, librariile Carturesti si Humanitas, benzinariile OMV) si online pe www.eventim.ro.

Cluj-Napoca: 29 noiembrie 2016, ora 20:00, sala Auditorium Maximum. Accesul in sala se face incepand cu ora 19.00. Biletele pot fi cumparate cu 85, 110 si 135 de lei de pe eventim.ro si de pe biletmaster.ro: goo.gl/1WwsZg.

Detalii pe www.twinarts.ro, www.jazzinthepark.ro si paginile de Facebook Twin Arts, Jazz Night Out, Jazz in the Park.

Despre artist

Robert Glasper este un pianist de jazz si producator american. S-a nascut in 5 aprilie 1978, in Houston, Texas. In 2013 a obtinut premiul Grammy la categoria Best R&B Album, Black Radio, iar in 2015 a castigat premiul Grammy la categoria Best Traditional R&B Performance pentru Jesus Children of America. Grupul e compus din Robert Glasper-pian, Derrick Hodge-bass, Mark Colenburg-tobe si Casey Benjamin ¬ vocoder si saxofon.

In copilarie a fost influentat de mama lui, care canta jazz si blues. Ea a fost director muzical la East Wind Baptist Church, iar in aceasta biserica pianistul a avut prima reprezentatie publica. Artistul american spune ca in biserica a invatat cum sa asculte armonia si a fost inspirat sa mixeze muzica gospel cu jazz.

Un impact major asupra carierei sale muzicale l-a avut Miles Davis, caruia i-a dedicat un album-tribut, Everything's Beautiful, lansat in mai 2016. Desi Davis a murit in 1991, el apare co-autor al acestui album. Robert Glasper a compus muzica si a facut aranjamentele pentru filmul biografic Miles Ahead despre Miles Davis, care a avut premiera anul trecut. Pianistul american a impartit scena si studiourile de inregistrari cu nume sonore ale industriei muzicale: Erykah Badu, Snoop Dogg, Kendrick Lamar, Norah Jones, Stevie Wonder, John Scofield.

Artistul este cunoscut si pentru reinterpretarea intr-o maniera originala si spectaculoasa a unor piese din repertoriul Nirvana, Radiohead, Soundgarden, David Bowie si altii. The Washington Post spune ca ''Robert Glasper electrizeaza un intreg gen muzical''.

Robert Glasper Experiment - So beautiful