Negura Bunget, formatie romaneasca de black-metal, isi lanseaza pe 24 septembrie, in clubul Fabrica din Bucuresti, noul album "ZI" si sarbatoreste doua decenii de activitate, dar si 10 ani de la lansarea albumului "OM". Canadienii de la Ossific sunt invitatii Negura Bunget in turneul aniversar.

Lansare album Negura BungetFoto: Metalhead

Albumul "ZI" va fi lansat in toamna de casa de discuri germana Prophecy Productions, fiind a doua parte a trilogiei inspirata de Transilvania, care exploreaza elementul uman, practicile si traditiile, legatura cu natura si felul in care aceasta a modelat orizontul spiritual al localnicilor. A doua faza a trilogiei e simbolizata prin VORBA.

Playlistul concertului de pe 24 septembrie va reflecta direct aceasta aniversare tripla, si va cuprinde atat piese noi, cantate in premiera, cat si unele vechi, cu un accent special pe cele de pe albumul "OM".

In cei 20 de activitate Negura Bunget a lansat 7 albume, a sustinut peste 1000 de concerte in intreaga lume si a creat un proiect muzical si conceptual deosebit, inspirat de mostenirea culturala locala.

Albumul "OM" a fost lansat in 2006 de casa de discuri italiana Aural Music si a fost foarte bine primit, devenind in scurt timp un album cult. Cu ocazia aniversarii de 10 ani, casa de discuri a lansat editii noi ale albumului, atat pe CD, cat si pe vinil.

Precedentul album Negura Bunget, "TAU", lansat in primavara lui 2015, s-a bucurat de o primire foarte buna la public, dar si in mass-media internationala, fiind promovat dupa lansare prin intermediul unui turneu mondial de peste 100 de concerte.

Pentru promovarea noului album "ZI" Negura Bunget pregateste insa un proiect si mai amplu, menit a duce muzica Negura Bunget in putinele locuri in care nu a ajuns inca direct pana acum: Asia, Australia si Noua Zeelanda.

Negura Bunget inseamna Gabriel Mafa / Negru la tobe / percutii / tambal / tulnic, Tibor Kati la voce / chitara / clape, Adrian Neagoe la Oq - chitara / voce / clape, Ovidiu Corodan la bas / voce si Petrica Ionutescu la instrumente traditionale.

Invitatii Negura Bunget in turneul aniversar sunt canadienii de la Ossific, o excelenta formatie Post Black, cu care Negura Bunget a mai cantat deja in Canada in 2015. Ossific lanseaza de asemenea un album nou chiar inainte de inceperea turneului.

Ossific lanseaza de asemenea un nou album, intitulat "as roots burn", chiar inainte de inceputul turneului. Noul album exploreaza dificultatile prin care trecem in fata instabilitatii mintii, trupului si spiritului, intr-un timp al conexiunilor obscure.

In deschidere vor canta: CADAVRUL (Death Metal, Constanta), Eternal Fire (Melodic Black Metal, Bucuresti) si Inbreed Aborted Divinity (Death Metal, Timisoara).

Biletele pentru show-ul Negura Bunget se gasesc in format electronic pe www.iabilet.ro.