In week-end-ul eclipsei de luna, la Bucuresti a avut loc Full Moon Live, eveniment care i-a adus pe LP, autoarea hit-ului "Lost on You"- pentru prima oara in Romania - si pe Asaf Avidan. Astfel, timp de doua seri, Arenele Romane din capitala au fost mai mult decat gazda unor concerte. La Arene s-a ghicit in carti, fetele si-au facut impletituri de zane desprinse din povesti, s-a cantat, s-a dansat si s-a plans. Totul, sub atenta supraveghere a lunii pline. De la eveniment n-a lipsit telescopul. Asaf Avidan le-a vorbit spectatorilor despre onestitate si adevar, dezvaluind ca iubeste si are o relatii cu mai multe femei, iar LP a imprastiat extaz si euforie mai bine de o ora.

LP la Arenele RomaneFoto: Alexandru Butunoi/HotNews

Sambata seara, pe 17 septembrie, Arenele Romane parca au imbracat haine de sarbatoare, lasand impresia ca participi la un bal mascat, fara masca insa. Chiar de la intrare, erai intampinat de fete cu carti de tarot, pregatite sa-ti ghiceasca viitorul. Vizavi de acestea, un minibar si o muzica de lounge se auzea in surdina. Un DJ parca desprins de la pupitrul Nicecream se potrivea perfect cu luminitele de Craciun din jurul lui si cu proiectiile cu luna plina de pe peretele de la intrare.

LP, pe numele sau Laura Pergolizzi a urcat, sambata seara , pe scena de la Arenele Romane nici mai devreme nici mai tarziu de ora 22.00, ora la care era programat concertul.

Cu o tinuta simpla, in blugi si camasa, abordand acelasi stil androgin cu care ne-a obisnuit, LP – aceasta Bob Dylan a vremurilor noastre – si-a inceput show-ul din Bucuresti cu piesa „Muddy Waters”. La primul fluierat, publicul a reactionat imediat aplaudand si tipand. Artista are o pasiune aparte pentru fluierat, lucru pe care il face frecvent in cantecele sale.

„We are all strange/ And It ain't never never ever gonna change” au cantat apoi cei aproape 3.000 de spectatori. Asta dupa introducerea facuta de LP cu muzicuta.

„Aveti o tara grozava si sunt foarte, foarte norocoasa sa fiu aici. Multumesc mult c-ati venit”, le-a spus artista fanilor inainte sa cante cel mai recent EP al sau – „Death Valley”.

Din repertoriul artistei au facut parte atat piese noi, cat si mai vechi precum „Other People”, „Your Town”, si „Tokyo Sunrise”.

Unul dintre momentele culminante ale serii a fost atunci cand artista interpretat acustic melodia „Forever for Now”, in prima faza doar fluierand, iar apoi la ukulele, un instrument care seamna cu o chitara mica.

Despre piesa „Porcupine”, LP a spus ca este dedicata ”persoanelor pe care le iubim, dar care ne scot din sarite”.

Dupa melodia „Into The Wild”, a urmat, asa cum era de asteptat, hit-ul care a propulsat-o pe LP- „Lost on You”. Versurile au fost cantate de fiecare spectator prezent sambata seara la Arene, de la copii, adolescenti, la cupluri de varsta a doua. Desi radio-urile romanesti au exagerat poate in ultimele luni cu difuzarea piesei, interpretarea live a depasit asteptarile.

Dupa aproximativ o ora, LP si bandul sau au iesit de pe scena, insa dupa minute in sir de aplauze, s-au intors la bis. Artista si-a incheiat spectacolul din Bucuresti cu piesa „Levitator”.

„M-ati lasat fara cuvinte, iar eu nu raman niciodata fara cuvinte. Va multumesc mult si imi doresc mult sa revin in Romania. Ati fost grozavi,” a spus LP inainte sa paraseasca scena.

LP este unul dintre muzicienii care suna chiar si mai bine live decat in piesele inregistrate. Este un artist complet, are o voce impecabila, canta la muzicuta, la ukulule si fluiera ca nimeni altul. In plus, prin look-ul androgin si prin atitudinea ei emana sex appeal. S-a potrivit de minune cu luna plina si a fost unul dintre cele mai reusite concerte organizate in Bucuresti in ultimele luni. Peste Rihanna, Maroon 5, chiar si Muse.

Daca sambata seara headliner a fost LP, vineri seara, in cadrul Full Moon Live, pe scena a urcat Asaf Avidan, care a scormonit pe dinauntru publicul, cu melodiile lui sensibile.

Ce-i drept, au fost mai putini oameni fata de concertul LP sau celelalte concerte care au avut loc in Bucuresti vara trecuta.

Prima piesa interpretata de Asaf Avidan la Bucuresti a fost „Is This It”, urmata de „Sweat & tears”. Apoi artistul a tinut sa anunte publicul ca nu se simte foarte bine, ca urmeaza un tratament cu antibiotice de aproximativ trei saptamani si ca isi cere scuze pentru ca vocea lui nu e in cea mai buna forma.

„Fiecare cantec pe care reusesc sa-l cant va fi un miracol”, a spus artistul.

Intre piese, artistul intervenea cu cate o mica predica. Acesta a vorbit despre moarte, despre cat de importanta este onestitatea si a recunoscut ca obisnuieste sa-si caute numele pe Google pentru a citi ceea ce scriu criticii despre el.

„Unii spun ca vocea mea seamana cu a nu stiu cui, insa printre criticile mele preferate se numara cea a unui reporter francez care a spus ca vocea mea suna ca cea a unei pisici ranite. Insa pisicile nu pasesc linistite in noapte, ele sar, se contorsioneaza. Sunt mandru ca in seara asta sunt o pisica ranita in fata voastra”, a spus Asaf Avidan la Bucuresti.

Vineri seara, prin muzica lui, Asaf Avidan ne-a facut pe toti sa ne lingem ranile precum niste pisici, dupa o vara prelungita.

Au urmat melodiile „One Day”, „Love it or Leave It” si „Over You”, timp in care a tot schimbat chitarile si a cantat la muzicuta.

„S-ar putea sa fie ultima mea seara pe pamant asa ca e posibil sa am nevoie de un doctor sau de o romanca,” a glumit artistul cerand un pahar de whisky.

Artistul a dansat pe pe piesa „Her Lies”, aratandu-le fanilor miscarile sale de felina.

„Nu toata viata e o binecuvantare, de aceea e foarte important sa fim onesti. Pana plecati acasa o sa va deprim de n-o sa mai stiti ce-i cu voi”, a mai spus Avidan.

A creat o relatie intima intre el si public, cu care a comunicat destul de mult. Le-a vorbit spectatorilor despre copilaria sa petrecuta in Jamaica, despre Bob Marley, Donald Trump si a facut referire, in gluma, la fundul cantaretei Nicki Minaj.

Dupa 11 piese interpretate pe scena Arenelor, Asaf Avidan a parasit scena, insa dupa minute in sir de aplauze s-a intors.

A cantat „Different Pulses” si piesa „Devil and Me” din nou. De ce „Devil and Me?”.

„De aproximativ un an si jumatate am o relatie cu o frantuzoaica minunata cu care vreau sa am un viitor. In urma cu doua luni am cerut-o de sotie, cu toate ca nu suntem monogami, ea nu este a mea, eu nu sint al ei. Nu ne detinem unul pe celalalt. Cu cateva zile inainte sa o cer, am cunoscut o fata care a schimbat ceva in mine. M-am indragostit instantaneu de ea, iar asta m-a schimbat total si m-a facut sa o iubesc si pe logodnica mea si mai mult. Asa ca vreau sa scriu cantece vesele. E o dualitate in viata. Nu poti sa ai parte doar de negru sau alb, e nevoie si de gri. Sa nu va faceti o impresie gresita despre mine, eu sunt un misionar al iubirii si al respectului”, a spus Asaf Avidan, in aplauzele publicului.

Un jos palaria merita si oranizatorii Full Moon Live, care au demonstrat ca pot fi facute evenimente ca la carte in Bucuresti. Totul a fost impecabil, de la sunet, la lumini, proiectii, iar Arenele Romane nicicand n-au aratat mai frumos.

*Fotografii realizate de Alexandru Butunoi