Dan Andrei Aldea si Nicu Covaci - o colaborare pe care scena rock-ului romanesc o asteapta de aproape jumatate de secol, o intalnire remarcabila intre doi artisti care au creat legende in muzica rock. Dincolo de granitele genului muzical care i-a consacrat, Dan Andrei Aldea si Nicu Covaci aduc acum in Hard Rock Cafe un eveniment inedit de blues, cu acorduri care au inceput, pentru fiecare dintre ei, povestile ce ulterior s-a concretizat in Sfinx si Phoenix si au schimbat pentru totdeauna fata muzicii romanesti.

Concert Covaci si AldeaFoto: webPR.ro

Concertul va avea loc vineri, 28 octombrie 2016, si poarta numele Friendly CityBlues Concert, amintind de prima colaborare blues a celor doi artisti - creata special pentru festivalul Wolfblues (Garana, iulie 2016).

Le vor fi alaturi tobosarul Flavius Hosu si Dzidek Marcinkiewicz (Phoenix). Biletele sunt disponibile pe www.ambilet.ro si www.bilete.ro, in oficiile Postei Romane, in Magazinele Inmedio semnalizate Bilete.ro si in magazinele Germanos.

Blues-ul este o anumita forma simpla de exprimare dar care iti da infinite posibilitati de a fi tu, personal, in ceea ce interpretezi. Asta trebuie apreciat in primul rand la blues! Cantam blues cu Moni si cu baietii in anii 60, si nu vreau sa ma reintorc neaparat la mine cel de atunci (sau la noi, cei de atunci) pentru ca eram mai tineri, mai liberi, mai lipsiti de griji, ci pentru ca eram mult mai uniti. Este valabil pentru multi din rock-ul romanesc... Dan Aldea este un interpret care poate provoca live cele mai intense stari emotionale, si de fapt in asta consta arta. Ne-au trebuit 40 de ani sa ne intalnim pe scena, dar ma bucur ca se intampla! Pe Aldea il vezi live si te poate face sa razi, sa plangi, sa sari pe masa si sa dansezi, ii este usor sa te ia cu el si sa te duca, pentru ca el este acolo cu totul.” - Nicu Covaci