Una dintre cele mai puternice voci ale rockului simfonic, Tarja Turunen, fosta solista a formatiei finlandeze de metal simfonic Nightwish, va sustine doua concerte in Romania anul viitor. Aceasta va canta pe 2 februarie in Timisoara si pe 3 februarie in capitala.

Tarja TurunenFoto: Phoenix Entertainment

Artista a carei voce a facut muzica trupei Nightwish cunoscuta in intreaga lume, va concerta in Bucuresti, la Sala Palatului pe data de 3 februarie si in Timisoara, la Filarmonica Banatul, pe 2 februarie.

Dupa 2 ani in care a luat o pauza de la show-urile rock, axandu-se mai mult pe cele de muzica clasica, dar si pe lucrul in studio, soprana va readuce pe scenele din Romania cele mai iubite piese din perioada in care a activat ca solista Nightwish, precum si piesele clasice din cariera solo care se bucura de o mare popularitate, precum "I Walk Alone", "The Reign" sau "My Little Phoenix".

Totodata, nu vor lipsi nici extrase de pe cele mai recente materiale discografice, "The Brightest Void" si "The Shadow Self", lansate anul acesta, anunta organizatorii, Phoenix Entertainment.

Tarja Turunen este una dintre cele mai importante voci din muzica rock & metal si iubitoare a muzicii clasice, dezvoltand proiecte proiecte precum "Ave Maria", spectacol de colinde ce a avut loc la Ateneul Roman, si "The Beauty and the Beat", in care compozitii clasice din repertoriile lui Bach, Listz, Beethoven, Mozart, dar si Queen si Nightwish. Melodiile au fost reinterpretate in maniera simfonica alaturi de o orchestra formata din 70 de instrumentisti, carora li s-a alaturat tobosarul Mike Terrana.

Tarja a ajuns la cel de-al patrulea album din cariera sa solo, "The Shadow Self", pentru care a colaborat cu fratele sau, Toni Turunen, Alissa White Gluz si Sharon DelAdel.

Concertul Tarjei Turunen este organizat de Phoenix Entertainment.

Biletele pentru cele doua spectacole din 2017 sunt disponibile la diferite categorii de pret, in functie de locul fata de scena: Bucuresti (Sala Palatului) - 99, 140, 200, 250 si 350 de lei; Timisoara (Filarmonica Banatul) - 150, 230, 290 si 390 de lei. Biletele pot fi achizitionate din reteaua eventim.