Quartetul newyorkez Elevation, cu pianistul Lucian Ban in componenta, va sustine un concert pe 11 octombrie la Sala Radio din Bucuresti, prezentand albumul "Songs from Afar", in care jazz-ul modern intalneste muzica traditional din Transilvania, "urmarind simultan un ideal de jazz modern". Lucian Ban este singurul pianist roman care a primit 5 stele in celebra revista americana de jazz DownBeat Magazine.

Concert Elevation feat Lucian BanFoto: Jazz Syndicate Live Sessions

Titlul albumului "Songs from Afar" face aluzie la radacinile culturale romanesti ale lui Ban si in special la Transilvania, regiune care este departe ("far") atat in plan fizic, cat si temporal, creand o punte catre cantecele traditionale ale acestei culturi.

Pentru albumul "Songs From Afar", Lucian Ban a colaborat cu Mat Maneri (viola), alaturi de saxofonistul Abraham Burton, basistul John Hebert si percutionistul Eric McPherson.

"Songs from Afar "este cel de-al doilea album al grupului Elevation.

Quartetul din New York Elevation ii aduce pe scena Salii Radio, alaturi de Lucian Ban, pe saxofonistul Abraham Burton, basistul John Herbert si bateristul Eric McPherson, individualitati muzicale binecunoscute, care impreuna preiau si dezvolta in cel mai contemporan mod cu putinta elementele de muzica traditionala transilvaneana. Pentru o nota de autenticitate remarcabila, ilustrii muzicieni il au ca invitat si pe Gavril Tarmure, vocea albumului, in doua cantece transilvanene - de nunta si de jale.

Biletele pentru eveniment se pot achizitiona la preturi incepand cu 80 de lei in functie de pozitionarea in sala si se pot gasi in retelele eventim.ro, bilete.ro si iabilet.ro.