Jack DeJohnette, unul dintre cei mai influenti muzicieni de jazz ai lumii, fost coleg de trupa cu Miles Davis, Charles Lloyd si Herbie Hancock, va concerta alaturi de saxofonistul Ravi Coltrane si basistul Matt Garrison la Sala Radio din Bucuresti, pe 3 noiembrie.

Concert Jack DeJohnette Trio, concert la Sala RadioFoto: Jazz Syndicate Live Sessions

Numit de publicatia Modern Drummer cel mai influent tobosar in viata dupa Max Roach, Elvin Jones si Roy Haynes, Jack DeJohnette are la activ 6 decenii de muzica jazz, un premiu Grammy pentru albumul Peace Time si statutul de membru al United State Artists, pentru intreaga activitate.

Acum douazeci de ani, Jack DeJohnette i-a reunit pentru prima data pe scena pe saxofonistul Ravi Coltrane si basistul Matthew Garrison, pentru a canta muzica lui John Coltrane la Muzeul Brooklyn, in New York.

Aceasta configuratie de importanta istorica a fost revitalizata si va porni din nou la drum in sezonul 2016-2017. Reprezentand linia de prestigiu a unor mari familii ale Jazz-ului, Jack DeJohnette, Ravi Coltrane si Matt Garrison exploreaza improvizatii deschise, precum si propriile lor compozitii.

"De mic copil, am ascultat toate tipurile de muzica si nu le-am impartit niciodata pe categorii, spune artistul. Am luat lectii de pian si am ascultat opera, country si western music, rhythm and blues, swing, jazz, indiferent. Pentru mine, totul a fost muzica si totul a fost excelent. Am pastrat acest sentiment despre muzica, despre toate genurile muzicale si l-am pastrat cu mine oricand si oriunde. Am avut aceasta convingere, in ciuda tendintei actuale de a incerca sa categorisesti oamenii si muzica", spune DeJohnette.

In ciuda tuturor premiilor si distinctiilor, DeJohnette continua sa considere procesul creativ ca fiind principala sa prioritate.

O alta legenda care va urca pe scena Salii Radio este Ravi Coltrane, fiul inegalabilului John Coltrane, al carui precedent concert de la Bucuresti a fost sold out.

Instrumentist la saxofon tenor si saxofon sopran, sef de formatie si compozitor, Ravi Coltrane este estimat printre cei mai de seama improvizatori ai momentului din generatia medie a muzicienilor americani de gen.

Biletele pentru acest eveniment pot fi cumparate din retelele Eventim.ro, Bilete.ro si IaBilet.ro.