Trupa Depeche Mode revine in Romania in 2017 pentru a sustine un concert pe 23 iulie la Cluj-Napoca, in cadrul turneului de promovare a noului album, „Spirit”. Anuntul a fost facut in cadrul unei conferinte de presa sustinuta de membrii trupei la Milano, transmisa live pe Facebook si pe site-ul ofical Depeche Mode. Biletele vor fi puse in vanzare pe 21 octombrie, in reteaua Eventim.

HotNews.roFoto: Hotnews

Depeche Mode isi va incheia anul viitor turneul de promovare a noului album, "Spirit", in Romania, cu un concert programat sa aiba loc pe 23 iulie la Cluj Arena. Startul turneului va fi dat in luna mai, la Stockholm.

Membrii trupei au mai fost in Romania in 2013, cand au sustinut un concert la Arena Nationala din Bucuresti.

Grupul britanic a fost fondat in 1980 de Dave Gahan, Martin Gore, Andrew Fletcher si Vince Clarke . Vince Clarke a parasit formatia dupa lansarea albumului de debut din 1981; curand inlocuit de Alan Wilder care a cantat in formatie din 1982 pana in 1995. Dupa plecarea lui Wilder, Gahan, Gore si Fletcher au continuat sa interpreteze ca trio.

Numele trupei a fost luat de la o revista frantuzeasca de moda, "Depeche mode", traducerea aproximativa fiind "Ultimele Stiri Din Moda" .

Printre cele mai cunoscute melodii ale trupei se numara "Personal Jesus", votata septembrie 2006 de cititorii revistei de muzica Q ca fiind una din cele mai bune 100 melodii ale tuturor timpurilor, "Enjoy The Silence" si "Policy of Truth".

Trupa are la activ 5 nominalizari la premiile Grammy, doua la MTV Video Music Awards si 6 la MTV Europe Music Awards, in 2006 castigand premiul pentru Best Group.

Anuntul privind concertul pe care il va sustine trupa in Romania a fost facut in cadrul unei conferinte de presa sustinuta marti, 11 octombrie, la Milano. Conferinta a fost transmisa live pe pagina oficiala a trupei.