Cantaretul, poetul si compozitorul Leonard Cohen, in varsta de 82 de ani, a spus intr-un interviu acordat revistei americane The New Yorker ca se simte pregatit sa moara, insa nu crede ca va apuca sa-si termine de compus muzica si poeziile, scrie The Guardian.

HotNews.roFoto: Hotnews

Acesta urmeaza sa lanseze cel de-al 14-lea album, "You Want It Darker", pe 21 octombrie.

Intr-un interviu in care muzicianul canadian in varsta de 82 de ani a discutat despre viitorul sau ca artist si despre proiectele sale nefinalizate, Cohen a dezvaluit ca "se simte pregatit sa moara si ca nu crede ca va putea termina toate cantecele incepute".

"Mai am de facut niste ordine printre lucruri. Sunt pregatit sa mor. Sper ca moartea nu va fi prea inconfortabila. Totul s-a cam terminat pentru mine", a spus Cohen in interviul acordat revistei The New Yorker.

"Nu cred ca voi putea sa termin toate aceste cantece. Poate ca da, cine stie? Poate voi avea parte de un nou impuls, insa nu pot sa stiu cu siguranta acest lucru. Insa nu indraznesc sa ma atasez de o strategie spirituala. Nu indraznesc sa fac acest lucru", a declarat artistul in acelasi interviu.

Muzicianul canadian Leonard Cohen i-a adresat o scrisoare muzei sale, Marianne Ihlen, cu cateva zile inainte ca aceasta sa inceteze din viata, pe 29 iulie, in Norvegia, la varsta de 81 de ani. Artistul i-a amintit ca o iubeste si i-a spus ca o va urma "foarte curand".

Marianne Ihlen, careia Leonard Cohen i-a dedicat piese precum "So Long, Marianne' si 'Bird on a Wire', l-a intalnit pe artist pe insula greceasca Hydra, in anii 1960, cand cei doi au devenit iubiti.

"You Want It Darker", al 14-lea album de studio al cantaretului Leonard Cohen, va fi lansat pe 21 octombrie. In cantecul cu acelasi nume Cohen isi pune intrebari despre natura omului si a unui Dumnezeu omnipotent.

You Want It Darker' promite sa aiba aceeasi incarcatura emotionala, dar mai muzical decat 'Popular problems', lansat la implinirea a 80 de ani, in 2014, noteaza AFP.

Cohen este si autorul mai multor volume de versuri si romane care au fost foarte bine primite de catre critici.