Trupa rock Pearl Jam, rapperul Tupac Shakur si grupul synth-pop/electronic Depeche Mode se numara printre cei 19 artisti care au fost nominalizati pentru a fi inclusi in Rock and Roll Hall of Fame in 2017, informeaza Agerpres citand EFE.

HotNews.roFoto: Hotnews

Trupa de grunge Pearl Jam, formatia pop electronica Depeche Mode si regretatul rapper Tupac Shakur figureaza printre candidati, in primul an in care puteau fi nominalizati, avand in vedere ca prima conditie pentru a putea fi admisi in Rock Hall of Fame este ca prima lor inregistrare sa fi fost lansata in urma cu cel putin 25 de ani (1991, in acest caz).

Au primit prima lor nominalizare, chiar daca nu in primul lor an eligibil, si trupa hardcore Bad Brains, formatia pop-rock Electric Light Orchestra (ELO), cantautoarea Joan Baez precum si trupele rock Journey, Steppenwolf si Jane's Addiction.

Artistii si trupele Chaka Khan, Chic, The J. Geils Band, Janet Jackson, Joe Tex, Kraftwerk, MC5, The Cars, The Zombies si Yes completeaza lista aspirantilor la Rock Hall of Fame 2017.

Numele celor care vor fi admisi in Rock Hall of Fame 2017 vor fi anuntati in decembrie anul acesta.

Peste 800 de persoane, care includ istorici, membri din industria muzicala si integranti ai Rock Hall of Fame, vor vota pentru a-i alege pe cei care vor fi admisi in 2017.

La procesul alegerii vor putea participa si fanii prin intermediul unui vot pe internet.