Cantaretul american Chuck Berry, o legenda a rock'n'roll-ului, a anuntat marti, cu ocazia implinirii varstei de 90 de ani, ca anul viitor va lansa primul sau album dupa o pauza de 38 de ani. Albumul, intitulat "Chuck", este dedicat sotiei sale in varsta de 68 de ani, Themetta "Toddy" Berry, informeaza BBC.

HotNews.roFoto: Hotnews

Albumul, inregistrat in mai multe studiouri din Saint Louis, va fi lansat in 2017.

Pentru acest material discografic Chuck Berry a lucrat si cu doi dintre copiii sai, Charles Berry, care canta la chitara, si Ingrid Berry, care canta la muzicuta.

Berry e unul din pionierii si cei mai insemnati reprezentanti ai muzicii rock 'n' roll.

In anul 1984, el a primit un Premiu Grammy pentru intreaga cariera si s-a aflat printre primii artisti care a intrat in Rock and Roll Hall of Fame, in 1986, precizeaza BBC.

In anii '50 ai secolului al XX-lea el a interpretat, acompaniat de chitara electrica, cantece precum "Roll over Beethoven", "Rock and Roll Music", "Route 66" de Bobby Troup, "Johnny B. Goode", "No Particular Place To Go", "Sweet Little Queenie", "Memphis", "Tennessee" si "Maybellene".

Elvis Presley s-a inspirat din stilul si muzica lui Chuck Berry; stil care a influentat si muzica formatiilor Beatles, AC/DC si Rolling Stones. A folosit in concertele sale asa numitul duckwalk (mers de rata) pe care l-au imitat ulterior si alti solisti, un exemplu fiind Angus Young de la AC/DC.

Revista Rolling Stone l-a clasificat al 5-lea pe lista celor 100 cei mai buni chitaristi din lume din toate timpurile, iar John Lennon a spus despre el: "Daca veti incerca sa dati rock'n rollului un alt nume, puteti sa-l numiti Chuck Berry".