Boiler Room, o platforma care difuzeaza muzica online, a anuntat ca va construi prima sala de concerte din lume in care vor fi transmise show-uri in realitate virtuala (VR) si a promis fanilor ca ii va duce "la petreceri organizate in cealalta jumatate a Globului", informeaza publicatia BBC, citat de News.ro.

HotNews.roFoto: Hotnews

Site-ul, care transmite prin streaming evenimente organizate in sute de orase ale lumii, colaboreaza cu compania Inception pentru a construi un spatiu VR. Acesta va fi folosit pentru a filma concerte pentru fani, ce vor putea fi urmarite cu ajutorul unei casti speciale, iar compania spune ca noul set va fi primul din lume de acest tip.

"Ii va aduce pe oameni mai aproape de senzatia ca se afla la o petrecere rave, aglomerata si transpirata, de cealalta parte a lumii", a spus Blaise Bellville, fondatorul companiei.

Continuturile pentru viitoarea sala VR, care va putea fi folosita incepand din primele luni ale anului 2017, vor fi disponibile exclusiv pe aplicatiile companiei Inception.

Boiler Room a precizat ca se afla in discutii cu "o serie de platforme si parteneri din domeniul tehnologiei" pentru ca astfel de continuturi video sa aiba un grad mai mare de disponibilitate fata de publicul larg.

Noua arena muzicala VR reprezinta un pas inainte pe care compania il face in eforturile sale de a crea continuturi video tot mai captivante.

La inceputul acestui an, Boiler Room a publicat un video filmat la 360 de grade in timpul unui concert al trupei Run The Jewels.