
Captura itopchart.com
Prin intermediul Electrecord.com, iubitorii de muzica au acces la peste 60 de ani de muzica romaneasca.
Aplicatia este singurul loc care aduce laolalta cea mai mare parte din muzica romaneasca de dinainte de 1989: de la Phoenix si Iris, la Mirabela Dauer, Silvia Dumitrescu, Margareta Paslaru,Maria Tanase, Benone Sinulescu si multi altii.
In cadrul platformei utilizatorii pot gasi o varietate de genuri muzicale, precum rock, jazz, pop, muzica usoara, populara sau chiar clasica.

In plus, muzica ce reprezinta "Coloana sonora a Romaniei" poate fi ascultata in cadrul aplicatiei oricand, din orice colt al lumii,indiferent daca ascultatorii sunt conectati la Internet sau nu.
"Muzica este una dintre acele bucati din istorie care ramane vesnic tanara iar faptul ca a fost gasita o modalitate prin care zeci de ani de muzica sa fie adaptate cerintelor publicului de astazi m-a surprins placut," spune cantaretul Nicu Covaci.
"Atat timp cat oamenii care apreciaza muzica mea se pot bucura de piesele pe care le iubesc, eu consider ca este un lucru bun. De aceea cred ca Electrecord.com este o oportunitate atat pentru artisti, cat si pentru cei care apreciaza muzica", mai adauga artistul.
Pentru digitalizarea celor peste 20.000 de piese, s-a lucrat mai mult de un an de zile. Acestor eforturi li se adauga si procesul de dezvoltare a aplicatiei propriu-zise, astfel incat ea sa fie cat mai usor de utilizat.
"Cel mai mult ne-am dorit ca platforma noastra sa fie intuitiva, pornind de la considerentul ca aceasta va fi accesata de persoane de toate varstele. Astfel, meniul este usor de utilizat iar fiecare actiune a fost gandita cat mai simplu. In ceea ce priveste accesul la piesele de pe platforma, acesta se va face pe baza unui abonament de 1, 6 sau 12 luni. Dar inainte vor avea 1 luna pentru a testa aplicatia, pentru a o descoperi", explica Iulian Nita, Manager Tehnic Electrecord.com.

- Cum a luat nastere electrecord.com
Utilizatorii au posibilitatea de a testa gratuit platforma timp de o luna, accesand www.electrecord.com sau descarcand aplicatia pe mobil. Versiunea de mobil a Electrecord.com poate fi descarcata atat pe telefoanele cu sistem de operare Android, cat si pe cele cu sistem iOS.
http://scontent.cdninstagram.com/t51.2885-15/s480x480/e35/13534103_1745420132384827_734982146_n.jpg
http://scontent.cdninstagram.com/t51.2885-15/s480x480/e35/13129814_1134806156540584_1122549538_n.jpg
http://img36.olx.ro/images_mercadorro/105432982_5_644x461_lot-73-bucati-placi-vinil-vinyl-picup-pickupmagnetofoncasetofon-bucuresti-ilfov.jpg
Sa fim seriosi, in afara de Phoenix, restul sunt glume proaste, o insulta la adresa muzicii. Tot in ultimii 60 de ani, dau exemplu o singura tara, UK, a produs trupe ca Beatles, Rolling Stones, Pink Floyd, Black Sabbath si Led Zeppelin. Romanii au produs un rahat dar sunt mandri nevoie mare de el.
O sa ziceti ca sunt hater, dar imi dati apa la moara mult prea usor cu flatulente ca "mai popular ca shazam", yeah right ! Neam de fuduli carora le-au murit laudatorii!
Pretenas , e o parte din istoria muzicala a acestei tari , cu bune si rele. Sau asa te-au invatat americanii sa refuzi la comanda? Oameni care la bine si la greu cantau si distrau o tara in comunism. Spre deosebire de unii care dadeau bir cu fugitii si apoi cu destiu in aer ne tineau morala din Jermania.
Ca si o idee , la razboi as prefera in transee pe unul care ii miroasa gura decat pe altul care da bir cu fugitii.
Despre Cenaclul Flacara, daca nu realizezi ca totul era comdant si supravegheat de propaganda comunista esti mai naiv decat credeam !
http://www.contributors.ro/cultura/degradarea-unui-poet-adrian-paunescu-si-comunismul-dinastic/
si vrei sa spui ca de exemplu maria tanase nu era muzica buna?
Dar vad ca lipseste Ilinca Cerbacev....
De asememea lipsesc discurile cu artisti straini scoase de Electrecord (cele cateva). Dar inteleg, e vb de muzica romaneasca.
Electrecord a fost una dintre virfurile de lancie a propagandei comuniste si una dintre cele mai cenzurante institutii din Romania comunista. Cei care au auzit de tov. Mihai Dulea stiu de ce. (apropo, ce mai face?) Daca nu, intrebati-i pe cei de la Phoenix, Iris sau pe D. A. Aldea.....
Da, bine zis: "sau chiar clasică". În România, muzica clasică e o raritate, nu interesează pe nimeni şi n-a interesat niciodată, decât ca o notă de subsol. Că aşa şi suntem noi, românii, note de subsol la cultura lumii. Nu că n-am avea destui compozitori buni - dar cine îi ştie, cine le înregistrează lucrările? În niciun caz Electrecord, cea mai mizerabilă casă de discuri din lume, cu înregistrările cele mai proaste, cu tehnologie veşnic în urmă cu 30 de ani faţă de lumea în care se ascultă muzică clasică - şi CU ATÂT DE PUŢINE înregistrări de muzică clasică. Noi, românii, nu avem NICI MĂCAR O SINGURĂ CASĂ DE DISCURI care să se ocupe de patrimoniul muzicii clasice româneşti. E caz unic în Europa. În ţările civilizate există cel puţin 6, 7 case excelente şi multe altele mai mari sau mai mici - la noi, ZERO! Electrecord a fost întotdeauna şi este în continuare o mare bătaie de joc. Mă şi mir că mai există, pentru că nimic de valoare nu a produs în ultmii 20 de ani în domeniul muzicii clasice. Nici măcar un singur titlu! Nici măcar UNUL!
La Radio România situaţia e la fel de jalnică. Înregistrări puţine, vechi şi proaste. Pe România Muzical trebuie să cauţi cu lupa ca să găseşti în program muzică românească - şi în singura emisiune dedicată muzicii noastre, o jumătate de oră între 23:30-00:00, situaţia e aceeaşi: în 99% din cazuri sunt înregistrări vechi şi jalnice calitativ. Abia înţelegi ceva din fâşâiala zgomotului de fond tipică înregistrărilor din era predigitală.
Vai de capul nostru!! Trăim veşnic din "fonoteca de aur" - care e mai mult de fier ruginit.
felicitari!