Electrecord.com, prima platforma dedicata in proportie de 100% muzicii romanesti, a fost descarcata, in prima saptamana de la lansare, de peste 20.000 de romani, ocupand primul loc in topul aplicatiilor mobile de muzica descarcate din App Store si numarul 7 in topul general, depasind astfel proiecte internationale precum Shazam si Sound Cloud. Aplicatia aduce in atentia publicului "Coloana sonora a Romaniei", adica peste 20.000 de piese inregistrate pe parcursul a 60 de ani la casa de discuri Electrecord.

HotNews.roFoto: Hotnews

Captura itopchart.com

Prin intermediul Electrecord.com, iubitorii de muzica au acces la peste 60 de ani de muzica romaneasca.

Aplicatia este singurul loc care aduce laolalta cea mai mare parte din muzica romaneasca de dinainte de 1989: de la Phoenix si Iris, la Mirabela Dauer, Silvia Dumitrescu, Margareta Paslaru,Maria Tanase, Benone Sinulescu si multi altii.

In cadrul platformei utilizatorii pot gasi o varietate de genuri muzicale, precum rock, jazz, pop, muzica usoara, populara sau chiar clasica.

In plus, muzica ce reprezinta "Coloana sonora a Romaniei" poate fi ascultata in cadrul aplicatiei oricand, din orice colt al lumii,indiferent daca ascultatorii sunt conectati la Internet sau nu.

"Muzica este una dintre acele bucati din istorie care ramane vesnic tanara iar faptul ca a fost gasita o modalitate prin care zeci de ani de muzica sa fie adaptate cerintelor publicului de astazi m-a surprins placut," spune cantaretul Nicu Covaci.

"Atat timp cat oamenii care apreciaza muzica mea se pot bucura de piesele pe care le iubesc, eu consider ca este un lucru bun. De aceea cred ca Electrecord.com este o oportunitate atat pentru artisti, cat si pentru cei care apreciaza muzica", mai adauga artistul.

Pentru digitalizarea celor peste 20.000 de piese, s-a lucrat mai mult de un an de zile. Acestor eforturi li se adauga si procesul de dezvoltare a aplicatiei propriu-zise, astfel incat ea sa fie cat mai usor de utilizat.

"Cel mai mult ne-am dorit ca platforma noastra sa fie intuitiva, pornind de la considerentul ca aceasta va fi accesata de persoane de toate varstele. Astfel, meniul este usor de utilizat iar fiecare actiune a fost gandita cat mai simplu. In ceea ce priveste accesul la piesele de pe platforma, acesta se va face pe baza unui abonament de 1, 6 sau 12 luni. Dar inainte vor avea 1 luna pentru a testa aplicatia, pentru a o descoperi", explica Iulian Nita, Manager Tehnic Electrecord.com.

  • Cum a luat nastere electrecord.com

"Ideea acestei platforme ne-a venit atunci cand am realizat ca exista extrem de multe piese care, desi lansate cu zeci de ani in urma, sunt inca indragite de public si totusi foarte greu de gasit. In arhivele Electrecord, Romania are un adevarat tezaur iar noi ne-am propus sa il readucem in casele oamenilor", spune Roxana Turcu, Marketing Manager Electrecord.com.

Utilizatorii au posibilitatea de a testa gratuit platforma timp de o luna, accesand www.electrecord.com sau descarcand aplicatia pe mobil. Versiunea de mobil a Electrecord.com poate fi descarcata atat pe telefoanele cu sistem de operare Android, cat si pe cele cu sistem iOS.