Un nou concert din seria Jazz Nouveau organizata de Control Club in parteneriat cu Twin Arts il are ca invitat pe Bill Laurance, pianist si membru fondator al senzatiei americane a jazz-ului, grupul Snarky Puppy.

Bill Laurance jpgFoto: Hotnews

Nascut in Marea Britanie, Bill Laurance a studiat din copilarie muzica clasica, la doar 14 ani devenind muzician profesionist. Talentul sau remarcabil l-a purtat in turnee pe toate continentele alaturi de artisti de calibru precum Morcheeba, David Crosby, Salif Keita, Bobby McFerrin, Susana Baca, Laura Mvula, Musiq Soulchild, The Metropole Orchestra, si bineinteles Snarky Puppy, grup cu care a vizitat Romania in premiera in 2013.

Castigator a doua premii Grammy cu Snarky Puppy in 2014 si 2015, si al premiului Breakthrough acordat de JazzFM, Laurance a fost nominalizat in 2016 la MOBO Best Jazz Act.

Multi-instrumentist, compozitor si producator, britanicul a lansat patru albume solo care plutesc cu usurinta peste orice incercare incadrare muzicala, libertatea sa creativa fiind totala. Povestite pe armonii de jazz, pop, funk, electronica, sau muzica traditionala africana, calatoriile sonice ale lui Bill Laurance vin la pachet cu un groove si o virtuozitate irezistibile, o experienta live aproape futurista.

Un pionier si un adept al aventurii muzicale el insusi, Bill Laurance a dedicat albumul Aftersun (2016) explorarii spatiului cosmic. In luna noiembrie a acestui an, muzicianul a inregistrat un live cd/dvd in legendara Union Chapel din Londra, unde i-a avut alaturi pe Michael League la bas si Robert Sput Searight la tobe, colegii sai nu mai putin celebri din Snarky Puppy.

Aflati in turneu european, Bill Laurance - clape, Felix Higginbottom - percutii, Chris Hyson -bas, Joshua Blackmore - tobe vor concerta in Control Club la o noua seara Jazz Nouveau.

Jazz Nouveau este o serie de concerte organizate de Control Club in colaborare cu Twin Arts, in care ne propunem sa aducem in atentia publicului bucurestean artisti locali si internationali aflati din punct de vedere stilistic la confluenta dintre jazz si alte genuri muzicale.

Concertul are loc pe 27 martie 2017, ora 20¬00. Accesul se face de la ora 19:30.

Biletele costa 50 de lei si se pot cumpara online pe www.eventbook.ro

Detalii pe paginile de Facebook Control Club si Twin Arts.

Video