Alt-J, Moderat, Nero, Noisia, Architects sunt primii artisti confirmati pentru cea de-a cincea editie a festivalului de muzica electronica Electric Castle, care se va desfasura intre 12 si si 16 iulie la Castelul Banffy din in comuna Bontida, judetul Cluj. O noua transa de bilete a fost pusa in vanzare joi, Electric Castle fiind primul festival din tara care permite achizitionarea abonamentelor si optiunilor de camping in rate, anunta organizatorii.

Primii artisti confirmati Electric Castle 2017Foto: Electric Castle

Alt-J este o trupa tanara care are deja in palmares un Mercury Prize, obtinut in 2012, anul in care debutau cu albumul "An Awesome Wave", ce avea sa le aduca si trei nominalizari la Brit Awards.

Unul dintre cele mai creative proiecte de pe scena dance din ultimii ani, Moderat ii aduce impreuna pe trei dintre cei mai talentati artisti germani ai momentului, Modeselektor (Gernot Bronsert si Sebastian Szary) si Apparat (Sascha Ring). Moderat si-au lansat in 2016 ultimul album, si sunt in plin turneu mondial, cu concerte programate din Mexic pana in Ucraina. Apreciati de lumea muzicala pentru calitatea muzicii pe care o produc, ii veti regasi invitati in evenimente din cele mai diverse, de la festivalul de jazz de la Montreux pana la show-uri live la BBC Radio.

Premiati cu Grammy, britanicii de la Nero ajung la EC2017 in cea mai buna formula a lor, alaturi de Alana Watson, dupa ce in ultimii doi ani au facut tranzitia de la DJ la electronic live band. Li se alatura pe afis Noisia, una dintre cele mai cerute trupe in clasamentele facute de fanii EC. Numiti, adeseori, "regii Drum and Bass", Noisia au fost curtati de-a lungul timpului de toate marile case de productie. Cand nu sunt ocupati sa lucreze cu Skrillex sau Robbie Williams, Noisia colaboreaza cu Foreign Beggars, cu care formeaza super-grupul "I Am Legion".

In iulie, publicul roman va avea sansa sa vada "Noisia at its best" pentru ca vor aduce la EC 2017 cel mai bun show pe care l-au facut vreodata: "Outer Edges", un concept performance lansat anul acesta pe care criticii l-au numit "echivalentul unui film de Kubrick transpus in muzica D&B".

Unele dintre cele mai apreciate show-uri ale editiei de anul trecut a festivalului au fost date de trupe metal. In 2017, cei de la Architects, au avut recenzii extraordinare si o ascensiune fulminanta in ultimele luni si sunt unul dintre cele mai asteptate nume de catre fanii genului. Trupa vine la Electric Castle in plin turneu de promovare al ultimului lor album "All Gods Have Abandoned Us".

  • Alti artisti confirmati:

Canadianul A-Track devenea, la 15 ani, cel mai tanar castigator al campionatului mondial al DJ-ilor (DMC World DJ Championship), pe care ulterior l-a mai castigat inca de 4 ori.

I se mai spune "masina de house germana" si a fost votat 4 ani consecutiv ca cel mai bun DJ de catre cititorii Resident Advisor's: Dixon. In acelasi stil, DJ Sneak si Ame Live deschid o serie de artisti foarte interesanta pentru cei care iubesc acest gen.

Alti artisti confirmati sunt Soom T, o revelatie a scenei dub reggae, cunoscuta pentru colaborarile cu Asian Dub Foundation sau The Orb, DJ-ul londonez Metrik si Etherwood, ambii parte a Hospital Records, dar si Crazy P Soundsystem.

Programat pentru 12-16 iulie 2017, miercuri fiind ziua zero, Electric Castle ajunge la editia a 5-a sa acopere o suprafata de 220.000 de metri patrati.

Festivalul va avea 7 scene, din care doua acoperite, toate pregatite pentru cei 130.000 de participanti estimati anul viitor. Bilete se pun in vanzare de joi si vor putea fi cumparate la pretul de 319 lei pana in 21 decembrie.

In premiera pentru un eveniment din Romania, Electric Castle ofera posibilitatea fanilor care isi cumpara bilete sau optiuni de camping pana in 21 decembrie sa plateasca pretul final in 6 rate lunare. Detalii despre bilete puteti gasi aici.