Moldovenii de la Carla's Dreams si rockerii de la COMA au facut schimb de melodii si au lansat doua videoclipuri noi in cadrul experimentului muzical "Blending Spirits", in care doua trupe sau doi artisti, unul underground, iar celalalt mainstream, sunt provocati sa faca schimb de roluri. La provocare au mai raspuns Cred Ca Sunt Extraterestru cu Alina Eremia, Macanache cu Adda, Robin and The Backstabbers cu Alex Velea, Delia cu DOC si Vita de Vie cu Delia.

HotNews.roFoto: Hotnews

Carla's Dreams a ales sa interpreteze in stilul consacrat piesa "Document" a trupei COMA, premiata in cadrul galei Metalhead Alternative Awards. "Document" este povestea iubirii care te face sa iti depasesti limitele, considerata de multi fani un manifest al suferintei.

"Ne-a placut textul piesei Document care, presupunea in viziunea noastra, o diversitate de posibilitati de a reface sau de a adauga ceva. Si pentru ca nu mereu poate fi argumentat si orice rationalizare in acest sens este in plus in acest caz. COMA este, si pentru noi, parte din fundamentul pe care s-au zidit multe lucruri frumoase", au spus cei de la Carla's Dreams.

Trupa COMA a ales sa interpreteze celebra piesa "Sub pielea mea #eroina", pe acorduri mult mai ritmate decat varianta originala.

"Am ascultat cateva piese reprezentative de la Carla's si ne-am zis hai ca o sa fie interesant, hai sa vedem cum o sa sune.Alegerea piesei a fost si asta cu peripeti isi ne-am gandit ca daca tot o facem, hai sa o facem pe cea mai populara si poate cea mai putin indragita de publicul nostru, ca sa fie cat mai dificil de transformat, astfel incat sa sune a COMA", spun membrii trupei.

Carla's Dreams sunt castigatorii editiei de anul acesta al Media Music Awards, cu opt premii castigate la cele mai importante categorii: "best group", "best song", "best video".

Piesa "Sub pielea mea" a avut peste 300 de milioane de vizualizari pe YouTube. Muzica celor de la Carla's Dreams a cucerit si alte tari, in afara de Romania si Moldova: Ucraina, Rusia, Kazakhstan, Belarus, China, Emiratele Arabe Unite, Cipru, Grecia, Franta, Croatia, Turcia, Finlanda, Austria.

Coma este una dintre cele mai iubite formatii de rock alternativ din Romania, infiintata in anul 1999, in Bucuresti, din fosti membri ai trupelor Daft Allison si Ska Burger. Coma a cantat de-a lungul timpului in deschiderea concertelor unor trupe si artisti celebri precum Linkin Park, Deftones, Korn, Incubus, Sepultura, Ozzy Osbourne, Therapy?, Biohazard, Soulfly, Ignite, Hed PE, Harmful feat. Billy Gould (Faith No More) sau Born from Pain & Skunk Anansie.

In 2001, Coma a lansat, la A&A Records, albumul de debut - "Somn". In 2006, dupa cativa ani de absenta de pe scena romaneasca, trupa a revenit cu cel de-al doilea material discografic, "Nerostitele", produs 100% independent. Videoclipul care sustine albumul este "Coboara-ma-n rai" si este regizat de Marian Crisan, castigatorul premiului Palme d'Or, la Cannes.

Un alt nume greu cu care Coma a colaborat apare pe piesa "Mai presus de cuvinte", unde invitat special a fost basistul trupei Faith No More, Bill Gould. Aceasta este si prima colaborare dintre un artist din Romania si un nume mare al scenei de rock alternativ americane.

La provocare au mai raspuns Cred Ca Sunt Extraterestru cu Alina Eremia, Macanache cu Adda, Robin and The Backstabbers cu Alex Velea, Delia cu DOC si Vita de Vie cu Delia.