Primul concert din anul 2017 al Orchestrei de Muzică Populară Radio va avea loc duminică, 22 ianuarie, ora 17.00, sub bagheta dirijorului Adrian Grigoraș, și va fi dedicat lui Valentin Sanfira, cunoscut și apreciat solist de muzică populară din peisajul folcloric gorjenesc, care va lansa cu acest prilej un nou album.

Concert Valentin SanfiraFoto: Afis

Sub titlul Când două inimi se unesc îl veți aplauda la Sala Radio pe Valentin Sanfira, alături de Orchestra de Muzică Populară Radio și de soliștii Mioara Velicu, Ion Ghițulescu, Maria Loga, Petrică Mâțu Stoian, Steliana Sima, Cristian Pomohaci, Victoriţa Lăcătuşu, Niculina Stoican, Ion Paladi, Stana Stepanescu, Bogdan Cioranu, Beatrice Băndoiu, Nicu Mâţă, Alexandra Bleaje. Evenimentul este prezentat de Georgel Nucă.

Solist profesionist al Ansamblului Folcloric Doina Gorjului, Valentin Sanfira are peste 20 de diplome obtinute la festivaluri naționale. Născut şi crescut la ţară, în comuna Dănciuleşti, Valentin Sanfira a absolvit Liceul de Muzică și Arte Plastice Constantin Brăiloiu din Tg-Jiu, secția canto popular. A devenit colaborator al ansamblului Doina Gorjului, fiind distribuit în numeroase spectacole. Premiul al II-lea la Festivalul Național al Cântecului Popular Mamaia 2008 a contribuit decisiv la intrarea sa în rândul angajaților ansamblului. În peisajul folcloric gorjenesc, vocile bărbătești sunt, din păcate, rare, iar el este excepția celor care confirmă regula. În prezent este student la Conservator și este deja preferat al multor realizatori de emisiuni folclorice de la radio si televiziune.

Biletele sunt disponibile pe http://www.eventim.ro/", în magazinele Germanos, Orange, Vodafone, Domo, Carrefour, librăriile Cărtureşti, Humanitas, în benzinăriile OMV şi la casa de bilete a Sălii Radio.