Cea de-a doua editie a festivalului multicultural Outernational Days va avea loc in perioada 7-9 iulie 2017, in Bucuresti, iar evenimentul va aduce pe scena culturala a capitalei o suita de ansamble, trupe si muzicieni din intreaga lume, aflate in premiera in Romania, anunta organizatorii.

HotNews.roFoto: Hotnews

Pe parcursul a trei zile, vor evolua pe scena festivalului muzicieni si trupe din Kenya, Niger, Turcia, Senegal, Liban, dar si Europa (Germania, Austria, Elvetia si Romania).

Pe langa concerte, festivalul va prezenta o serie de DJ seturi tematice, discutii, instalatii, ateliere, dezbateri, filme documentare si prezentari centrate in jurul conceptului Outernational, care se refera la genuri de muzica actuala, contemporana, specifice unor subculturi sau periferii din spatiul cultural ce nu se identifica in mod direct cu normele vestice / occidentale.

  • Ce este Outernational?

Outernational se defineste in opozitie cu International, avand propriile forme de promovare si diseminare culturala, care functioneaza si la nivel global, chiar daca de cele mai multe ori vin din periferii, atat culturale, cat si geografice.

Muzica asimilata ca fiind Outernational se regaseste pe tot parcusul Asiei Mijlocii, in Estul Asiei, Africa, Europa de Est, inclusiv in Romania. Outernational se caracterizeaza in primul rand prin diversitatea muzicala, multe dintre trupe sau din artisti inspirandu-se din muzica lor traditionala sau din cultura specifica a comunitatii din care provin sipastrand, totodata, o puternica expresie contemporana.

Nu este un gen in sine, ci mai degraba o platforma de promovare care functioneaza la nivel global.

Festivalul Outernational Days 2 este co-finantat de Administratia Fondului Cultural National, in cadrul sesiunii de proiecte culturale I/2017, Aria spectacolului - Muzica.