Ilinca si Alex Florea vor reprezenta Romania pe scena Eurovision de la Kiev, la cea de-a 62-a editie a competitiei, cu melodia "Yodel It". Acestia au primit in jur de 10.000 de voturi si i-au surclasat pe Mihai Traistariu, care s-a clasat pe locul doi cu melodia "I won't surrender", obtinand 5000 de voturi si pe cei de la Instinct, a caror melodie "Petale" i-a adus pe locul trei in topul preferintelor publicului. Mihai Traistariu i-a felicitat pe castigatori, precizand insa ca va continua sa participe la aceasta competitie pana cand va reusi, din nou, sa reprezinte Romania la Eurovision Song Contest.

Ilinca si AlexFoto: TVR
  • HotNews.ro a transmis LIVE TEXT cele mai importante momente ale finalei
  • Nota: Comentarile din acest text se vor a fi un pamflet, iar cititorii sunt invitati sa le citeasca in aceasta nota. Pe de alta parte, participantii sunt cat se poate de reali



    Ilinca si Alex Florea sunt marii castigatori, asa cum era de asteptat, cu melodia Yodel It. Ilinca plange si-i multumeste lui Mihai Traistariu. Acesta spune ca Ilinca si Alex merita sa reprezinte Romania la Kiev.

    23.16 Primii trei in preferintele publicului sunt MIHAI ( incepe sa-mi fie frica), Instinct cu ale lor Petale si Ilinca cu Alex Florea, Yodel It. Prezentatorii o lungesc. Pe ultimul loc in top 3 sunt cei de la Instinct, se pare ca iubirea n-a invins.

    23.11 Se striga stop vot. Slava cerului, inseamna ca mai e putin si se termina! #rezist

    23.10. Prezentatorii tipa, in camera verde e isterie. Helciug spune ca suntem in ultimele doua minute de metri. Romania voteaza. Ok

    23.07 Canta reprezentantul Spaniei, Manel Navarro. N-are mai mult de 20 de ani, sangre caliente, bronzat, camasa hawaiiana, canta si la chitara. In sfarsit ceva frumos si din 2017.

    23.06 Si prezentatorii par morti de plictiseala.

    23.01 Romania voteaza in aceasta seara, spune gazda finalei. Mai bine vota in decembrie. Urca pe scena reprezentantul Republicii Moldova, in calitate de invitat special, evident. Canta Hey Mamma, tot un fel de Dj Jungle la Mega Discoteca Tineretului acum vreo cinci ani, dar macar are ritm, se aplauda, baietii sunt la costum, au si coregrafie.

    Este ora 23.00, omul negru n-a venit. Pana acum au cantat melodii ABBA cei de la The Arrival, peste mai bine de 40 de minute. Cat un somn rapid. Peste 13 minute aflam cine va reprezenta Romania la Kiev. Daca ati #rezistat pana acum meritati un premiu.

    22.12 Finala Eurovision omagiaza trupa ABBA prin intermediul trupei The Arrival. Canta voulez-vous, foarte bine, foarte Abba - AHA- si foarte anii '90. Daca 2017 ar fi o persoana, probabil si-ar zice "Frate, eu am vrut sa merg la Eurovision, dar daca nu m-a invitat".

    22.09 Ok, a inceput votul. Asta inseamna aproape o ora in Camera Verde cu Dan Helciug. Se dau in dar masini

    21.56 In sfarsit Publicitate.

    21.52 Concurentii si-au terminat numerele, urmeaza invitatii speciali. Pe scena urca Miruna Manescu, romanca din Petrosani care ar fi putut reprezenta Romania la Eurovision, daca n-ar urca pe scena de la Kiev din partea Elvetiei.

    21.47 Cristina Vasiu e ultima concurenta, cu melodia Set skies on fire. Aduce a Kelly Clarkson, usor suferinda, bila alba pentru voce, nimic de reprosat din punctul asta de vedere. Dar si acest cantec e ca o intoarcere in timp. O piesa pe care, daca ai 15 ani, ai putea suferi din cauza ca baiatul pe care-l placi a iesit cu alta fata la mall. Se mai intampla un moment artistic, pe Cristina o acompaniaza niste omuleti pictati pe fata, unul seamana cu Joker din Batman. Cristina spune ca melodia ei sensibila ii va reprezenta foarte bine pe romani la Eurovision.

    21.45 Prezentatoarea vorbeste cu mama ultimei finaliste. E un fel de Surprize Surprize combinat cu Iarta-ma.

    21.40 Urca pe scena Ramona Nerra, cu melodia Save Me. Un cantec care, desi e in engleza, suna foarte romaneste. Si ma refer aici la faptul ca melodia asta ar fi putut avea succes acum cinci cand era la moda sa incerci sa faci melodii pop house. Din nou, acest concurs reuseste in fiecare an sa se comporte ca o adevarata capsula a timpului. Pe Ramona e foarte placut sa o privesti si tipa chiar stie sa cante, face niste floricele de toata frumusetea din voce.

    21.33 Urmeaza numarul celor de la Instinct. Sunt doi oameni, o femeie-om si un om om, barbat adica. Foarte cumintei, tineri, frumosi, creativi nu prea. Suna bine si curat melodia, dar cam ca toate melodiile difuzate de radiourile de la noi. Danseaza impreuna. Petale, buze, saruturi cu gust de tradare, culoare, cer gri fara soare. Explicatia vine din camera verde, baiatul de la Instinct spune ca fara iubire viata e pustie si ca melodia Petale indeamna la dragoste. Doamne ajuta!

    21.28 Urca pe scena Tavi Colen & Emma. Buuuuuna, Ema! Adica salut :) Melodia se numeste We Own the Night. Adica noaptea e a lor, asta vor sa spuna. Ma scuzati, eu acum mi-am dat seama de unde il stiu pe Tavi, e tipul brunet de la Talisman. Nu prea e a lor noaptea, insa daca ar fi existat festivalul Untold acum 10 ani, sigur ar fi facut senzatie la Cluj. Emma e electrizanta, are picioarele pana-n cer si e foarte focoasa. Privindu-l pe Tavi Colen devin usor melancolica. Ce s-a intamplat cu Singuuur, atat de siiiingur? :(

    21.23 MIHAI Traistariu marturiseste in Camera Verde ca are o obsesie pentru Eurovision, ca este un luptator, ca se uita in oglinda si plange si citeste carti motivationale. El lupta ca sa fie numarul unu. V-am zis ca Mihai #rezista. In aceeasi camera verde Helciug incearca sa fie amuzant, dar se pare ca n-a fumat destul "verde".

    21.20 Urmeaza Maxim, asa se numeste trupa infiintata de Adrian Sina, tipul de la Akcent. Si melodia Adu-ti aminte e compusa tot de el. Sunt patru baieti tineri cu priviri de caprioara. Ok, au inceput sa cante despre lacrimi de venin. Suna, iarta-ma Florin Salam, nu vreau sa te jignesc, a manea contemporana: „am cazut, dar m-am ridicat/ ce am fost si ce puteam sa fim/ toate trec si vin/ nu ma judecati, n-o sa ma schimb”, plus paduri, spini, lacrimi, venin. Pacat de domnul care canta la nai. In rest, acest numar pare unul care le-ar fi adus baietilor titlul de mister popularitate la Balul Bobocilor.

    21.10. O prietena de-ale lui Mihai Traistariu povesteste ca  Mihai citeste zilnic, aproape 24 din 24, face ce face si citeste. Asadar, urmeaaaaaaza Mihai Traistariu, care acum se intituleaza MIHAI cu majuscule pentru ca Mihai e numai unul si toata lumea stie cine e Mihaiul care conteaza. I won't surrender se numeste cantecul lui Mihai, insa  mai bine s-ar fi chemat I won’t give up pentru ca MIHAI NU RENUNTA. El #rezista an de an si nu se lasa pana nu cand nu ajunge din nou pe scena Eurovision Song Contest. Oh, Mihai, nu suferi! „I’m standing on the edge again, i’m broken”, canta Mihai si parca mi se rupe sufletul. Dupa prestatia „extraterestra” de anul trecut, ma asteptam la o melodie cel putin la fel de intergalactica. N-a fost. Poate la anul, sau niciodata.

    21.09 In camera verde Eduard se da la prezentatoare. Ea s-a rusinat sau se preface, na.

    21.06 A inceput numarul Xandrei. Canta Walk of Life. Voce buna, engleza impecabila, ritm. Acelasi mesaj happy sad „Adelian”: sufar acum, mi-ai frant inima, dar voi fi BINE pentru ca sunt o femeie puternica.

    20.59 Eduard Santha spune ca a devenit frustrat din cauza nenorocirilor care se petrec in lume, dar sa avem CURAJ. Printre altele, mai zice ca va castiga. A urcat pe scena. E imbracat cel putin dubios. Are blana pe la gat, dar si un soi de bluza armura.  Cumva, el e rock, rau si unbreakble. Oricum, accentul sau britanico-rastafariano-jamaican e destul de dragut. Mai bine canta ceva de jah jah bless si reggae. Si-a dat jos palariuta si canta cu voce tremuranda, adica vrea sa transmita emotie. Are si ceva drum&bass piesa, ca tot a fost la moda acum vreo 3, 4 ani. E mai de prezent, asta vreau sa zic. Bravo, Eurovision! A facut un moment bun Eduard, cam cel mai ok de pana acum.

    20.54 Helciug vorbeste in culise cu Ana Maria. Mi-as dori sa nu mai existe termenul de CAMERA VERDE la nicio emisiune. Ana povesteste ca si-ar fi dorit sa fie politista, avocata si altele. Helciug are o frizura de zici c-a bagat degetele-n priza.

    20.49 Urmeaza Ilinca feat. Alex Florea - Yodel it. Ei sunt favoritii acestei editii a concursului Eurovision. Melodia asta e precum una dintre reclamele acelea foarte enervante de la televizor pe care nu reusesti sa ti le mai scoti din cap. Stilul lui Alex Florea este destul de greu de descris. O combinatie intre connect-r, alex velea, pitbull, cu ceva mai multe tente grunge si reggae. Are codite impletite, uau. Au pregatit si o coregrafie care sa mearga cu "iodeleitul" si canta cu nerv. Cantecul este enervant de catchy, s-ar putea sa aiba succes daca ajunge pe scena Eurovision de la Kiev. Daca nu, cu siguranta radio-urile romanesti vor avea grija sa difuzeze Iodelelelei cel putin o data la cinci minute.

    20.41 Prima concurenta este Ana Maria Mirica. Canta o melodie rock, cumva. Seamana foarte, foarte bine cu o alta melodie, care din pacate imi scapa acum. Propun ca la anul Ana Maria Mirica sa participe impreuna cu Ovidiu Anton la Eurovison. Cred ca ar avea mai mult succes. M-a pierdut melodia, nici nu mai stiu care e refrenul, dar Ana Maria e forta, canta puternic. Sa vorbim despre ce conteaza cu adevarat: vestimentatia. All black, evident. Rochie lunga, se vrea a fi ceva pasare misterioasa, se pune jos, un moment cu multa actorie.

    20.41 Un moment trist, o reporterita transmite live din Piata Universitatii, acolo unde este transmisa finala, si ne spune ca fanii sunt nerabdatori. Numai ca nu prea sunt fani, adica mai deloc. I-a fugarit Capitala Iubirii pe toti.

    20.39 Lasati muzica sa ne uneasca, ii indeamna cei trei prezentatori pe telespectatori. Dan Helciug face glumite, "danisme". Doamnele si-au invatat discursurile pe de rost. Ioana Voicu si Iuliana Tudor arata foarte bine.

    20.37 M I H A I a cantat si el playblack melodia Conchitei Wurts. Putem trage niste concluzii.

     20.33 Startul finalei este dat de "Superchill", o gasca de vreo 30 de tineri care fac cam de toate, canta danseaza, mixeaza, ceva fusion, ca tot e la moda. Acum au urcat toti finalistii pe scena, se prezinta cantand refrenele melodiilor care au castigat concursul Eurovision de-a lungul anilor, playback. Isi arata patriotismul fluturand steaguri.

    -------

    Finalistii, in ordinea evolutiei:

    1. Ana Maria Mirica
    2. Ilinca feat. Alex Florea
    3. Eduard Santha
    4. Xandra
    5. MIHAI
    6. Maxim
    7. Tavi Colen & Emma
    8. Instinct
    9. Ramona Nerra
    10. Cristina Vasiu