Cea de-a cincea editie a singurului festival de jazz in biserica din Romania incepe pe 29 martie, iar line-up-ul de anul acesta include legende ale jazz-ului european - precum Franco Ambrosetti, descris de Miles Davis ca singurul trompetist alb care suna ca unul negru, Bojan Z. si Ralph Towner. Festivalul se va desfasura intre 29 martie si 2 aprilie la Biserica Luterana din Bucuresti.

HotNews.roFoto: Hotnews

Bojan Z. este un nume de referinta in arta pianului in jazz si laureat cu titlul de cel mai bun muzician european al anului 2005, iar Ralph Towner este un multinstrumentalist american cu o cariera ce se intinde pe trei decade si include infiintarea influentului grup de jazz Oregon.

Unii dintre reprezentantii de seama ai noii scene de jazz sunt Stefan Rusconi & Tobias Preisig, tineri artisti ce nu rateaza niciun mare festival de jazz european si reuniti intr-un duet cu un sunet hipnotic format din dialogul intre orga de biserica si vioara.

Biletele pot fi cumparate online pe eventim.ro, pretul unui bilet este de 150 lei, iar intrarea la concertul dedicat jubileului de 500 de ani din 29 martie este libera.

Festivalul este organizat de asociatia JAZZ.RO, in parteneriat cu Biserica Evanghelica C.A. din Bucuresti. Festivalul se bucura de patronajul Excelentei sale, Domnul Urs Herren, ambasadorul Elvetiei in Romania.