Liderul si bateristul trupei romanesti de black metal Negura Bunget, Gabriel Mafa "Negru", a murit la varsta de 42 de ani, a anuntat marti seara solistul trupei, Tibor Kati, pe pagina sa de Facebook.

HotNews.roFoto: Hotnews

"Cu durere in suflete, va informam despre moartea prietenului si colegului nostru, Gabriel Mafa "Negru", care a murit astazi, 21 martie 2017, la varsta de 42 de ani. Regretam profund incetarea din viata a omului care a cladit si sustinut Negura Bunget, si care s-a dedicat intreaga viata lucrurilor sacre din cultura noastra, aducand-o la viata prin muzica si transmitand-o diverselor generatii de pretutindeni. Speram ca legatia sa va continua sa incante si sa consoleze pe aceia pe care i-a lasat in urma. Cu regret si tristete, transmitem sincere condoleante familiei sale, si acelora care l-au cunoscut si indragit in aceasta viata", este mesajul postat, marti seara, de solistul trupei Negura Bunget, Tibor Kati.

Negura Bunget este o formatie romaneasca de black metal. A fost infiintata sub numele de Wiccan Rede la sfarsitul anului 1994, in formula duo (Hupogrammos Disciple si Negru). In luna noiembrie a aceluiasi an au inregistrat primul lor demo, From Transylvanian Forest.

Albumul de debut Zirnindu-sa, lansat catre sfarsitul lui 1996, aduce schimbarea numelui trupei in cel actual si cristalizarea unei ideologii specifice. Urmatorul album a aparut in 1998, sub titlul de Sala Molksa. Odata cu acesta, trupa l-a cooptat pe cel de-al treilea membru oficial, Spurcatu. Are loc prima lor aparitie pe o scena din strainatate, la festivalul Open Hell din Volyne (Cehia), iar in 2000 au lansat Maiastru Sfetnic, cel de-al treilea album. Popularitatea lor in mediul underground a crescut, astfel incat au avut parte de alte concerte in Romania si tarile invecinate (Serbia, Ungaria), precum si de un contract cu Code666 Records, o casa de discuri din Italia.