DJ-ul italian Robert Miles, cunoscut mai ales pentru hit-ul trance "Children", care l-a propulsat in topurile internationale in anii '90, a murit in Ibiza, la varsta de 47 de ani, informeaza BBC. Mai multi artisti, printre care cantaretul Boy George, dj-ul olandez Armin van Buuren si Pete Tong, veteranul muzicii house, i-au adus un omagiu lui Miles pe retelele de socializare.

HotNews.roFoto: Hotnews

DJ-ul italian nascut in Elvetia Robert Miles, pe numele sau Robert Concina, a devenit celebru dupa ce, in 1995, lanseaza hitul „Children”, ajuns pe locul unu in topurile muzicale din 12 tari.

El a scos castigat numeroase premii, a scos sase albume si a lansat un post de radio de muzica experimentala.

Potrivit presei internationale, Miles a murit in Ibiza, cauza fiind insa necunoscuta.

Mai multi artisti i-au adus un omagiu pe retelele de socializare producatorului si dj-ului de muzica trance.

Unul dintre veteranii muzicii house, Pete Tong, i-a multumit lui Miles pentru muzica lui, printr-un mesaj postat pe Twitter.

"Vestea mortii unui artist foarte talentat al vremurilor noastre ma face neincrezator. Imi vor lipsi certurile, criticile, judecatile, dar mai ales talentul de a gasi sunete si melodii incomparabile", a scris si dj-ul Joe T Vanelli pe retelele de socializare.

„O veste foarte trista", a scris si cantaretul Boy George, in timp ce dj-ul olandez Armin van Buuren a notat ca vestea mortii lui Miles il socheaza.